stcrt-2010-3727-001.png Kennisgeving artikel 1.3.1. Bro

Op grond van artikel 1.3.1, lid 1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de volgende gebieden:

1. Bestemmingsplan Ecoducten Zwaluwenberg

Op 21 januari 2010 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State goedkeuring onthouden aan enkele delen van blad 5 van de plankaart van Bestemmingsplan Buitengebied, Eerste Partiële Herziening (zie elders op deze pagina). Om de realisering van de geplande ecoducten over de A27, het spoor en de Utrechtseweg mogelijk te maken, zal een nieuw bestemmingsplan in procedure worden gebracht. Het plangebied betreft met name de gronden die betrokken zijn bij de realisering van genoemde ecoducten.

2. Bestemmingsplan Nieuw Anna’s Hoeve, Herziening Benzinestation A. Fokkerweg

De gemeenteraad heeft op 11 februari 2009 besloten positief tegenover de realisatie van een benzinestation op de hoek van de Anthony Fokkerweg en de Minckelersstraat te staan. In verband hiermee wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het plangebied betreft met name de gronden die betrokken zijn bij de realisering van het benzinestation. Het plangebied ligt ten noorden van de Minckelersstraat en ten oosten van de Anthony Fokkerweg.

3. Bestemmingsplan Fietsenstalling Stadskantoor

De gemeente heeft het voornemen ter vervanging van de huidige fietsenstalling aan de Oude Enghweg bij het Stadskantoor een grotere fietsenstalling te realiseren. In verband hiermee wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het plangebied betreft met name de gronden die betrokken zijn bij de realisering van de fietsenstalling.

4. Bestemmingsplan Arenapark

De gemeente heeft het voornemen om voor de locatie Arenapark een nieuw bestemmingsplan op te stellen. Het geldende bestemmingsplan is zowel juridisch als inhoudelijk verouderd.

Het doel van dit bestemmingsplan is om de huidige situatie planologisch-juridisch vast te leggen en daarnaast om de verdere uitbreiding van het kantorenpark mogelijk te maken. Het in 2007 geactualiseerde Masterplan is hierbij uitgangspunt. Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Hilversum–Utrecht, de Soestdijkerstraatweg, het Oostereind en de Diependaalselaan.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt gemeld dat de plannen in de fase van de vroege planvoorbereiding zitten. De plannen zijn in dit stadium nog niet zo ver dat ze ter inzage kunnen worden gelegd. Daarom is er nog geen gelegenheid om een reactie te geven of zienswijzen naar voren te brengen. Er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over bovengenoemde voornemens.

Wanneer de plannen hier wel klaar voor zijn, wordt de kennisgeving van de terinzagelegging van het betreffende bestemmingsplan in elk geval gepubliceerd in de Gooi- en Eembode en op de gemeentelijke website op www.hilversum.nl.

Naar boven