stcrt-2010-3716-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Gasselternijveen dorp’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het

ontwerpbestemmingsplan ‘Gasselternijveen dorp’,

met bijbehorend ontwerpraadsbesluit, met ingang van 11 maart 2010 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten. Ook is het ontwerpbestemmingsplan Gasselternijveen dorp met bijbehorend ontwerpraadsbesluit digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder het kopje ‘bestemmingsplannen’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied vanaf de westzijde van het Hunzepark en Bedrijventerrein Gasselternijveen tot de N 379 (Mondenweg) aan de oostzijde. En van de gemeentegrens aan de zuidzijde tot de Ir. WIC van Veelenweg aan de noordzijde. Ook de percelen met bebouwing aan Hoofdstraat noord maken deel uit van dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan voorziet in de nieuwe planologische regeling voor de kern Gasselternijveen, kent een regeling voor een aantal nieuwe ontwikkelingen binnen het plangebied en voorziet overigens in de vastlegging en regeling van de bestaande situatie voor wat betreft bebouwing en gebruik.

Dit ontwerpbestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Gasselternijveen dorp’ dat in maart 2009 ter inzage heeft gelegen. Het ontwerpbestemmingsplan Gasselternijveen dorp is naar aanleiding van inspraakreacties, overlegreacties van instanties en ambtshalve aanpassingen op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ter inzage gelegde voorontwerpbestemmingsplan (zie overzicht hoofdstuk 8.3 van de toelichting).

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan Gasselternijveen dorp bij de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Voor het mondeling inbrengen van een zienswijze zijn twee middagen gereserveerd. Het betreft maandagmiddag 12 april 2010 en dinsdagmiddag 13 april 2010. De mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht ten overstaan van twee medewerkers op het gemeentehuis te Gieten. Indien u van de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze in te brengen, gebruik wenst te maken, dient u dit vooraf, uiterlijk 9 april 2010 kenbaar te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevr. J. ten Cate van de afdeling VROM, tel. (0592) - 267814 of bij afwezigheid (0592) - 267793.

Goedkeuring uitwerkingsplan Dwarsplaatsen-zuid Gasselternijveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken gelet op het bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening, de Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening, het bepaalde in artikel 11, lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat Gedeputeerde Staten van Drenthe bij besluit van 10 februari 2010, (kenmerk RO/2010002421) het op 13 oktober 2009 door ons vastgestelde Bestemmingsplan Gasselternijveen, plan van uitwerking ex artikel 11 WRO nieuwbouwlocatie Dwarsplaatsen-zuid, hebben goedgekeurd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het Plan van uitwerking ex artikel11 WRO, nieuwbouwlocatie Dwarsplaatsen-zuid liggen met ingang van 11 maart 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten.

Het plan van uitwerking voorziet in een stedenbouwkundige invulling met maximaal 40 woningen aan de zuidzijde van Gasselternijveen, ten westen van het dorpsbos, direct aansluitend op bestaand bebouwd gebied. De woningen mogen maximaal 4 aaneen gebouwd worden, behalve daar waar de aanduiding ‘vrijstaand’ is opgenomen. De woningen mogen worden gebouwd met een goothoogte van maximaal 5,5 meter, behalve daar waar de aanduiding ‘laag’ is opgenomen. Voor het plangebied is op 16 december 2009 een Beeldkwaliteitparagraaf vastgesteld.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep instellen kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak. Het besluit tot goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Gieten, 10 maart 2010

Naar boven