stcrt-2010-3691-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Weidelaan

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Nijkerk op 18 februari 2010 heeft besloten het bestemmingsplan Weidelaan gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan voorziet in de planologisch-juridische basis voor het mogelijk maken van een zestal vrij sectorwoningen aan de Weidelaan. De zes voorziene woningen worden gerealiseerd tussen de Veenwal, het Lieve Vrouwepad en de Weidelaan.

Bij de vaststelling is in het plan een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen staan vermeld in de bij het besluit behorende Lijst met aanpassingen. De belangrijkste wijziging betreft:

  • De goothoogte van 6 meter te wijzigen in een goothoogte van 4 meter.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan Weidelaan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 11 maart 2010 tot en met 21 april 2010 voor eenieder ter inzage in de Publiekswinkel van het Stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk. De openingstijden van de Publiekswinkel zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en daarnaast ook op donderdagen van 13.30 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, is ook digitaal raadpleegbaar op internet via www.nijkerk.eu, onder ‘Uw leefomgeving’ en vervolgens Ruimtelijke Ordening/Bestemmingsplannen.

Indienen Beroepschriften

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend dan wel redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen, en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kunnen tijdens de termijn van terinzagelegging in beroep gaan tegen het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Weidelaan.

Om in beroep te gaan tegen dit besluit dient de belanghebbende per besluit een beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie:

afdeling MRO, dhr. H. Visser, tel. 033 247 2 654, e-mail: gemeente@nijkerk.eu

Nijkerk, 10 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Nijkerk.

Naar boven