stcrt-2010-368-001.png Vaststelling bestemmingsplan Warande fase 1

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 november 2009 het bestemmingsplan Warande fase 1 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van fase 1 ligt ten zuiden van de Larserdreef en het Havendiep en wordt in het zuidwesten en zuidoosten begrensd door het foerageergebied van de kiekendieven. Fase 1 behelst de bouw van circa 4000 woningen. Tevens zijn de bestaande functies nabij de Larserdreef, zoals Palazzo, de Justitiële Jeugdinrichting, de Biomassacentrale en de Penitentiaire Inrichting Lelystad opgenomen.

Voor de onderbouwing van het bestemmingsplan is een milieueffectrapport opgesteld. Het milieubelang is volwaardig meegewogen bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de raad bij de vaststelling wijzigingen aangebracht op de plankaart, in de regels en de toelichting van het bestemmingsplan. De wijzigingen zijn doorgevoerd ter tegemoetkoming aan ingediende zienswijzen en als gevolg vanambtshalve aanpassingen. De wijzigingen betreffen (zakelijk weergegeven):

  • wijzigen van de op blad 2 van de plankaart gelegen zuidwestelijke bestemming ‘Groen’ in ‘Wonen’;

  • verhogen van de op blad 2 van de plankaart aangegeven maximum bouwhoogte in het meest zuidwestelijk gelegen en aan het parkbos grenzende bouwvlak van 7 m naar 10,5 meter;

  • verhogen van de in artikel 7 lid 7.1 sub a van de regels opgenomen gezamenlijke bedrijfsvloeroppervlakte voor detailhandel van ten hoogste 1.500 m2 naar 2.000 m2;

  • toevoegen in artikel 13 lid 13.1 sub d van de zinsnede ‘of binnen een afstand van 60 m’;

  • verwijderen in artikel 14 lid 14.1 sub e van de zinsnede ‘en woningtype 5’;

  • wijzigen in artikel 14 lid 14.2.1 Tabel 14.1 van de voor woningtype 5 opgenomen afstand hoofdgebouw en aan- en uitbouwen ten opzichte van de achterste perceelsgrens van minimaal 7 m in 6 meter;

  • wijzigen in artikel 14 lid 14.2.1 Tabel 14.1 van het voor woningtype 5 voorgeschreven maximale bebouwingspercentage hoofdgebouw van 40 % in 45%;

  • opnemen in artikel 14 lid 14.3 van een ontheffingsbevoegdheid voor erkers aan de zijgevel van het hoofdgebouw;

  • verwijderen in artikel 19 lid 19.2.2 sub b van de zinsnede ‘ter weerszijden’;

  • wijzigen in artikel 24 lid 24.4 van de verwijzing naar artikel 1 lid 32 in artikel 1 lid 33;

  • verduidelijken in de toelichting van de maatregelen die betrekking hebben op de verstoring van de aanvliegroute van de kiekendieven;

  • aanpassen in de toelichting van het akoestisch onderzoek railverkeer.

Inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 14 januari 2010 gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel aan De Meent 14. De Stadswinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.lelystad.nl.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het raadsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende genoemde termijn bij de voorzitter van de Afdeling tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ondertekende beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening dienen ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en een eventueel verzoek.

Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven