stcrt-2010-3601-001.png Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitkader bedrijventerrein IJsselveld te Montfoort

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort maken bekend dat de gemeenteraad op 25 januari 2010 op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan bedrijventerrein IJsselveld heeft vastgesteld inclusief de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein IJsselveld. Tevens heeft de gemeenteraad op 25 januari 2010 het beeldkwaliteitkader bedrijventerrein IJsselveld vastgesteld inclusief de wijzigingen ten opzichte van de concept versie en onderdeel laten uitmaken van de gemeentelijke welstandsnota. Er zijn 12 zienswijzen ingediend die in de Nota Zienswijzen van antwoord zijn voorzien. De beantwoording van de zienswijzen zijn opgenomen in het bestemmingsplan.

Doel

Doel van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitkader is om het functioneren en aanzien van de ruimtelijke (en economische) kwaliteit van het bedrijventerrein te verbeteren op het gebied van parkeren, opslag of stalling van bedrijfsmaterialen en de aantasting van de oorspronkelijk bedoelde groenstructuur in het gebied.

Wijzigingen

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

  • a. Diverse aanpassingen in artikel 4 lid 1 met betrekking tot de milieuzonering.

  • b. Verduidelijking paragraaf 5.2.2. van de toelichting met betrekking tot de milieuzonering.

  • c. Aanpassingen aanduidingen op de plankaart met betrekking tot de milieuzonering.

  • d. Regeling opgenomen in artikel 4 lid 2 voor windmolens. Op de gronden met de aanduiding BT2 is direct met de bouw van windmolens toegestaan met maximale bouwhoogte van 15 meter en met een minimale afstand van 50 meter tot aan de woningen IJsselkade en IJsselveld.

  • e. Diverse aanpassingen op de plankaart met betrekking tot bedrijfswoningen.

  • f. In het kader van de ‘Manege driehoek’ waar geen uitbreiding van bedrijven is toegestaan, zijn in de toelichting de teksten bij artikel 3 van de voorschriften (8.5) en de teksten onder het kopje ‘intensivering’ (H5.2.2) aangepast.

  • g. De huidige situatie bijgebouwen op perceel IJsselveld 10 is op de topografische ondergrond aangepast.

  • h. In artikel 8 lid 2 is de regeling voor gezamenlijke oppervlak aan bijgebouwen, aanbouwen en uitbouwen aangepast naar 12,5% van het bouwperceel tot een maximum van 250 m2.

  • i. In de toelichting is paragraaf 2.3.2 verduidelijkt met betrekking tot langzaam verkeersverbindingen.

  • j. Diverse kaartjes in de toelichting zijn vervangen.

  • k. In de toelichting is paragraaf 2.3.2 verduidelijkt met betrekking tot parkeren.

De wijziging ten opzichte van de concept versie beeldkwaliteitkader betreft:

  • a. In het beeldkwaliteitkader pagina 7 is de tekst in principe verduidelijkt.

Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitkader ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en beeldkwaliteitkader bedrijventerrein IJsselveld liggen van 11 maart 2010 t/m 21 april 2010 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur bij de balie bouwzaken op het stadskantoor ter inzage. U kunt de inhoud van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitkader bedrijventerrein IJsselveld ook bekijken op www.montfoort.nl → Wonen en omgeving → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplan en beeldkwaliteitkader bedrijventerrein IJsselveld.

Rechtsbescherming

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het (gewijzigd) vaststellen van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitkader bedrijventerrein IJsselveld kunnen belanghebbenden van 11 maart 2010 t/m 21 april 2010 schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen de beroepstermijn kan een belanghebbende die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tegen het vastgestelde besluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. degene die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt.

  • b. een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan door eenieder beroep worden ingesteld.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt op 22 april 2010 in werking of – indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht – op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven