stcrt-2010-3599-001.png Vooraankondiging gemeentelijke Structuurvisie o.g.v. artikel 1.3.1 Bro

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Coevorden te kennen dat zij een structuurvisie voorbereiden voor het gehele grondgebied van de gemeente Coevorden.

Aanleiding

Directe aanleiding voor de structuurvisie vormt de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro). Deze wet verplicht gemeenten een of meerdere structuurvisie(s|) voor haar grondgebied op te stellen. De structuurvisie geeft richting aan de ontwikkeling van de gemeente en kan dienen als toetsingsinstrument voor ruimtelijke plannen.

Wat is een structuurvisie?

De structuurvisie is voor burgers niet bindend. Er is dus ook geen bezwaar en beroepsmogelijkheid, maar wel wordt de mogelijkheid geboden om een zienswijze in te dienen op de ontwerp structuurvisie. De structuurvisie is de basis voor producten die wèl bindend zijn voor burgers, zoals bestemmingsplannen.

Verdere procedure

Het ontwerp van de structuurvisie zal naar verwachting in mei/juni 2011 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd. De kennisgeving van de ter inzage ligging van de ontwerp structuurvisie wordt t.z.t. gepubliceerd in Coevorden Huis aan Huis, op de website van de gemeente en op de site www.lokalebekendmakingen.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Strategie (tel. 0524-598112).

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat op dit moment geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Naar boven