stcrt-2010-3592-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Norgerweg 207 te Donderen’

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 2 februari 2010 het bestemmingsplan ‘Norgerweg 207 te Donderen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen van het bestemmingsplan:

  • verplaatsing van het bouwblok, ten behoeve van de bouw van een veestalling, dichter bij de boerderij;

  • aanvulling van de planregels, in die zin dat ‘ten hoogste het bestaande aantal woningen (1)’ is toegestaan.

Het bestemmingsplan

Op het perceel Norgerweg 207 te Donderen wordt door de huidige bewoners een zorgwoning gecreëerd. Dit in combinatie met het houden van dieren en de vestiging van een kleinschalige camping. Op het terrein zal voor het houden van dieren een veestalling gebouwd worden. Naast de huidige boomgaard zal een gedeelte van het terrein ingericht worden als kleinschalige camping.

Kom het bestemmingsplan even inzien!

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan zelf, liggen vanaf vrijdag 12 maart 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het bestemmingsplan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. U kunt het bestemmingsplan ook inzien in de rubriek ‘Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen’ op de gemeentelijke website, www.tynaarlo.nl. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad van Tynaarlo bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Projecten, team Fysiek Beleid, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven