stcrt-2010-3589-001.png Ontwerpbestemmingsplan Coberco

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan Coberco

en het ontwerpbesluit tot vaststelling met ingang van 11 maart 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage liggen op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 11 maart 2010 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Het plangebied betreft een vierhoekig gebied dat in het noorden wordt begrensd door de Westervoortsedijk, in het oosten door de Badhuisstraat, in het zuiden door de Nieuwe Kade en in het westen door de John Frostbrug.

Het terrein van de voormalige zuivelfabriek Coberco wordt herontwikkeld tot een stedelijk woongebied. Deze ontwikkelingen vormen de start van de transformatie van Oostelijk Centrumgebied. Er geldt voor het plangebied op dit moment geen bestemmingsplan. Er zal dus een nieuw digitaal bestemmingsplan opgesteld moeten worden met als doel het bieden van een planologisch kader voor een nieuwe invulling, bestaande uit een mix van cultuurfuncties en wonen. De basis voor het bestemmingsplan is de Nota van Randvoorwaarden en het Stedenbouwkundig Plan voor Coberco.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Lagerberg, tel. nr.: 026-3773391 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 10 maart 2010

Naar boven