stcrt-2010-3554-001.png Vaststelling uitwerkingsplan Vathorst De Velden 3G

Op 23 februari 2010 hebben burgemeester en wethouders van Amersfoort (b en w) het uitwerkingsplan Vathorst De Velden 3G 2006 (het Uitwerkingsplan) opnieuw gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan en bezwaar

B en w hebben op 9 mei 2006 het Uitwerkingsplan gewijzigd vastgesteld. Het Uitwerkingsplan omvat een uitwerking van de bestemming ‘uit te werken woon- , bedrijf- en kantoordoeleinden van planregels uit het bestemmingsplan Vathorst. Het Uitwerkingsplan maakt de ontwikkeling mogelijk van circa 200 woningen, 2 hockeyvelden, een skatepark en een aantal andere maatschappelijk voorzieningen’ langs de Heideweg ten westen van Hooglanderveen.

In juni 2006 hebben bewoners van de Sterrebos en de Heideweg een bezwaarschrift ingediend tegen het op 9 mei 2006 door b en w vastgestelde Uitwerkingsplan. Kern van het bezwaar is dat de omwonenden aansluitend aan de achtertuinen van de percelen Sterrebos 2 t/m 20 (de ‘Sparlocatie’/locatie ‘Sterrebos’), een groene zone wilden. Het Uitwerkingsplan kende echter een bestemming ‘Woondoeleinden’ toe aan de betreffende strook grond. Met andere woorden, het vastgestelde Uitwerkingsplan maakt het mogelijk dat aansluitend aan de achtertuinen woningen worden gerealiseerd. Overleg met bezwaarmakers heeft geleid tot overeenstemming. In het op 23 februari jl. vastgestelde Uitwerkingsplan is de beoogde bestemming ‘woondoeleinden’ verder van de woningen aan de Sterrebos 2 t/m 20 komen te liggen en wordt een strook grond tussen de beoogde woningen en de percelen Sterrebos 2 t/m 20 als een groenstrook bestemd.

Procedure

Het b en w-besluit met het opnieuw vastgestelde Uitwerkingsplan liggen van donderdag 11 maart tot en met woensdag 21 april 2010 ter inzage in de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7.

Binnen de periode van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • 1. aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig bij b en w een bedenking en/of bezwaarschrift heeft ingediend;

  • 2. die tijdig een bezwaarschrift bij b en w heeft ingediend;

  • 3. tegen de door b en w bij de vaststelling van het Uitwerkingsplan vastgestelde wijzigingen.

Een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde afdeling Bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor rechtspersonen, zoals verenigingen.

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit van dit Uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor rechtspersonen.

Naar boven