stcrt-2010-3532-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Groote Veen kern Eelde’

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 19 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Groote Veen kern Eelde’ en het exploitatieplan ‘Groote Veen kern Eelde’ gewijzigd hebben vastgesteld.

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op:

  • Het bouwblok op het perceel Burg. J.G. Legroweg 37 is verruimd en in overeenstemming gebracht met de vigerende bouwmogelijkheid;

  • De voorgevelrooilijn van de kavel gelegen tussen de percelen Esweg 66 en 70 is enkele meters naar achteren geschoven;

  • Het bouwblok op de kavel gelegen naast het perceel Wolfhorn 10 wordt enkele meters zuidwaarts opgeschoven;

  • Enige ondergeschikte tekstuele en redactionele aanpassingen in de toelichting van het bestemmingsplan, die de aard en inhoud van het plan of onderdelen daarvan niet doen wijzigen;

  • Het minimaal te realiseren percentage sociale woningbouw is verhoogd van 25% naar 33%. Dit tengevolge van in de ontwerpfase vastgestelde uitgangspunten van 1/3 sociaal, 1/3 middensegment en 1/3 hoger marktsegment.

  • De plankaart/verbeelding van het bestemmingsplan wordt ten opzichte van het ontwerp zodanig gewijzigd dat in de bouwvlakken ten zuiden van de vijver het maximum aantal wooneenheden wordt aangepast van 9 en 7, naar respectievelijk 10 en 8. Deze wijziging hangt samen met het ophogen van het percentage sociale woningbouw (zie het vorig punt).

Bestemmingsplan ‘Groote Veen kern Eelde’

In het bestemmingsplan ‘Groote Veen kern Eelde’ wordt de bouw van circa 200 woningen en een multifunctionele accommodatie (MFA) mogelijk gemaakt. Het plangebied beslaat circa 28 hectare, waarvan circa 11,5 hectare bestaat uit reeds bestaande elementen en circa 16,6 hectare nieuw wordt ontwikkeld. Het plangebied ligt in het zuidoosten van de kern Eelde. De begrenzing van het gebied dat in dit bestemmingsplan wordt meegenomen, wordt globaal gevormd door een aantal wegen, te weten: de Burg. J.G. Legroweg (oosten), de Esweg (zuiden), de Wolfhorn (westen) en ten dele de Zevenhuizerweg (noorden).

Exploitatieplan ‘Groote Veen kern Eelde’

In dit exploitatieplan wordt het verhaal van de kosten van grondexploitatie geregeld over de in het exploitatiegebied gelegen gronden. Het exploitatiegebied ligt binnen het bestemmingsplangebied Groote Veen en strekt zich uit over alle gronden waarvan de bestemming wordt gewijzigd. In het ontwerp-exploitatieplan zijn ook eisen en (faserings-) voorschriften met betrekking tot de uitvoering en inrichting van het plangebied opgenomen, waaronder aangewezen locaties voor realisatie van sociale huur- en koopwoningen. Vanwege de aard en inhoud is dit exploitatieplan met name bedoeld voor grondeigenaren in het exploitatiegebied.

Kom het bestemmingsplan en exploitatieplan even inzien!

Het besluit tot gewijzigde vaststelling, evenals het bestemmingsplan en het exploitatieplan zelf, liggen vanaf vrijdag 12 maart 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan kunnen in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Daarnaast kunt u de plannen gedurende deze periode op onze website www.tynaarlo.nl bekijken. U treft het bestemmingsplan en exploitatieplan aan in de rubriek Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplannen in procedure. Ook zijn de plannen te bekijken op de website www.grooteveen.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of exploitatieplan.

Door een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan en exploitatieplan, kan tegen deze wijzigingen beroep worden aangetekend. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van zowel het bestemmingsplan, als het exploitatieplan, treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven