stcrt-2010-3524-001.png Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Arkansasdreef Overvecht en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto artikel 3:11 en 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 11 maart 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen het ontwerpbestemmingsplan Arkansasdreef en het ontwerpbesluit hogere waarden Arkansasdreef Overvecht.

Plangebied

Het plangebied omvat het perceel Arkansasdreef 17–23/St. Laurensdreef 20–22 op het bedrijventerrein Overvecht. De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door de Arkansasdreef, Arizonadreef en de St. Laurensdreef inclusief delen van omliggende bedrijfsgebouwen.

Doel

Het doel van het bestemmingsplan Arkansasdreef Overvecht is het juridisch-planologisch mogelijk maken van een opleidingscentrum voor gezondheidstechniek. Het plan is een nadere uitwerking op perceelsniveau van de ruimtelijk-economische visie Overvecht, welke de gemeenteraad in december 2009 heeft vastgesteld.

Ontwerpbesluit Hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Gelijktijdige terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Arkansasdreef, Overvecht en het ontwerpbesluit hogere waarden inclusief de bijlagen liggen met ingang van 11 maart 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 21 april 2010 ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur (donderdag tot 21.00 uur) en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

  • Wijkbureau Overvecht

    Zamenhofdreef 17, Utrecht

    open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op internet: ww.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

t.a.v. StadsOntwikkeling

De heer W.B. de Kleuver

Postbus 16200

3500 CE UTRECHT

(onder vermelding van: ‘zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Arkansasdreef Overvecht’)

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tot drie werkdagen voor het einde van de termijn van tervisielegging een afspraak maken via telefoonnummer 030-286 2074.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder dienen bij:

Het College van burgemeester en wethouders

t.a.v. StadsOntwikkeling

Afdeling Milieu & Duurzaamheid

De heer H. Scholtes

Postbus 8406

3503 RK Utrecht

(onder vermelding van: ‘zienswijzen hogere waarden Wet geluidhinder Arkansasdreef Overvecht’)

Voor het mondeling indienen van zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur telefonisch, op telefoonnummer 030-286 3767 een afspraak worden gemaakt tot drie werkdagen voor de afloop van de termijn van de terinzagelegging.

Naar boven