stcrt-2010-3459-001.png Vaststelling bestemmingsplan Twijzel Boppelannen derde fase (incl. wijziging welstandsnota)

Wij maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Twijzel Boppelannen derde fase op 25 februari 2010 ongewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast het de raad de in het bestemmingsplan voorgestelde wijziging van de welstandsnota vastgesteld en bepaald dat deze wijziging onderdeel uitmaakt van de (herziene) Welstandsnota.

Het raadsbesluit en het vastgestelde plan kunt u van 10 maart tot en met 20 april 2010 inzien bij de afdeling Ruimte op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt het raadsbesluit en het vastgestelde plan ook inzien via onze website www.achtkarspelen.nl (Informatie over → Leefomgeving en wonen → Bestemmingsplannen).

Bestemmingsplan Twijzel Boppelannen derde fase

Het bestemmingsplan Twijzel Boppelannen derde fase is opgesteld om ruimte te bieden voor nieuwe woningbouw ten noordwesten van het dorp Twijzel. In het Structuurplan Achtkarspelen 1995–2010 is dit gebied aangewezen als gebied voor toekomstige woningbouw. Het bestemmingsplan biedt een regeling voor het bouwen van vijf woningen aansluitend op de weg Boppelannen.

Beroep

Gedurende bovenvermelde termijn kunnen belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen tegen het bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degenen die tot indiening van een beroepschrift gerechtigd zijn, kunnen gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk (tel. 0511-548230) van de afdeling Ruimte.

Buitenpost, 9 maart 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

T.J. van der Zwan,

burgemeester.

E. van der Sluis,

secretaris.

Naar boven