stcrt-2010-3429-001.png Ontwerpbestemmingsplan Bijvanck

Burgemeester en wethouders van Blaricum maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Bijvanck ter inzage ligt. Dit in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

Het plangebied van het bestemmingsplan Bijvanck is gelegen in het noorden van Blaricum, grenzend aan de gemeente Huizen. Het plangebied omvat het hele woongebied de Bijvanck. In het noorden wordt de plangrens bepaald door de Blaricummermeent, in het oosten door de Stichtseweg en in het zuiden door de Randweg-Oost en Randweg-Midden. De westelijke plangrens wordt bepaald door ’t Merk.

Het ontwerpbestemmingsplan Bijvanck is opgesteld ter vervanging van het geldende bestemmingsplan Bijvanck uit 1996. Het ontwerpbestemmingsplan Bijvanck is een consoliderend plan. Dat wil zeggen dat de bestaande situatie als uitgangspunt wordt genomen. Bij de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan zijn de inspraakreacties op het voorontwerp betrokken.

Periode van terinzagelegging

Het college legt nu het ontwerpbestemmingsplan Bijvanck op grond van het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) met ingang van maandag 8 maart 2010 gedurende zes weken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan Bijvanck inclusief bijlagen kunt u inzien bij de balie Bouwen en Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op maandag ook van 13.30 uur tot 15.30 uur. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan Bijvanck te raadplegen via de website (www.blaricum.nl) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan Bijvanck indienen bij de gemeenteraad  van Blaricum, Postbus 71, 3755 ZH  Eemnes, onder vermelding van ‘Ontwerpbestemmingsplan Bijvanck’. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzageligging, een afspraak te worden gemaakt met mevrouw D. Boelmans, telefoonnummer (035)-75 13 167. Het is niet mogelijk telefonisch of via de email uw zienswijze kenbaar te maken.

Naar boven