stcrt-2010-3412-001.png Besluit tot vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 1996, tweede partiele herziening’ (artikel 3.8)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wieringermeer maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 februari 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1996, tweede partiele herziening’ (ongewijzigd) hebben vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied 1996, tweede partiele herziening’ ligt met ingang van 8 maart 2010 gedurende 6 weken voor eenieder tijdens openingstijden ter inzage, bij de afdeling Bouwen, Ruimte en Milieu, kamer 1.08 (ook buiten kantooruren, op maandagavond op afspraak tussen 17.00 en 20.00 uur), in het gemeentehuis gevestigd aan het Loggersplein 1 te Wieringerwerf.

Het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende bijlagen, deze kennisgeving en het raadsbesluit zijn ook digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.wieringermeer.nl.

In dit bestemmingsplan zijn de volgende ruimtelijke ontwikkelingen opgenomen:

  • 1. Het verplaatsen van een agrarisch hulp- en toeleveringsbedrijf van de Tussenweg 2 te 1775 PK Middenmeer naar de Praamweg 5 te 1775 PT Middenmeer en het vergroten van de bedrijfswoning en -bebouwing op dit laatstgenoemde perceel;

  • 2. Het vestigen van een agrarisch kinderdagverblijf aan de Schelpenbolweg 21 te 1774 NG Slootdorp;

  • 3. Het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Westerterpweg 21 te 1774 NK Slootdorp in een woonbestemming en het daarnaast toestaan van (bedrijfsmatige) opslag in de voormalige bedrijfsloods;

  • 4. Het vergroten van een bedrijfswoning aan de Schervenweg 12 te 1771 RS Wieringerwerf;

  • 5. Het opnemen van een algemene ontheffingsregeling voor het vergroten van een agrarische bedrijfswoning;

  • 6. Het aanpassen van de bestaande wijzigingsbevoegdheid en binnenplanse ontheffingsmogelijkheid voor de opslag van mest.

Degene die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt daags na het verstrijken van de beroepstermijn in werking. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Burgemeester en Wethouders,

Naar boven