stcrt-2010-3385-001.png Vaststelling bestemmingsplan Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland, gedeelte Pettendijk bekendmaking ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van Westland maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van vrijdag 5 maart 2010 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage liggen:

Het door de raad vastgestelde bestemmingsplan 'Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland, gedeelte Pettendijk', alsmede de daarop betrekking hebbende stukken.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp. De wijzigingen staan aangegeven in de Staat van wijzigingen die onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit.

Het bestemmingsplan bevat het gebied dat ligt tussen het Oranjekanaal, de Maasdijk, de gemeentegrens met Hoek van Holland en het gebied ten zuiden van de huidige weg Pettendijk.

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de aanleg van de Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland, gedeelte Pettendijk. De aanleg hiervan maakt onderdeel uit van het oorspronkelijke 3-in-1 project, dat tevens reconstructie van het knooppunt Westerlee en de aanleg van de Verlengde Veilingroute en Zuidelijke Randweg Naaldwijk inhoudt. Voor het 3-in-1 project is in 2000 een milieueffectrapport opgesteld. Het milieueffectrapport is voor het bestemmingsplan Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland, gedeelte Pettendijk getoetst op actualiteit. De resultaten hiervan zijn in het bestemmingsplan opgenomen.

Inzien vastgesteld bestemmingsplan

Binnen de genoemde termijn zijn het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken beschikbaar gesteld op www.gemeentewestland.nl → Wonen en Leven → Ruimtelijke plannen → Bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen tevens worden ingezien bij het Serviceloket in het gemeentekantoor te 's-Gravenzande (Van Geeststraat 1).

Openingstijden:

  • maandag van 11.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.00 uur;

  • dinsdag tm vrijdag van 09.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Beroep instellen

Gedurende de hierboven vermelde termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerp-bestemmingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij het vaststellen van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Westland/Naaldwijk, 4 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Westland,

de secretaris,

M. van Beek.

De burgemeester,

J. van der Tak.

Naar boven