stcrt-2010-3302-001.png Ontwerp uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West, 2e fase en een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet op de ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West, 2e fase.

Het ontwerp uitwerkingsplan met bijbehorende kaart, planregels en toelichting betreft de gronden globaal gelegen in het zuidwesten van de bebouwde kom van Amstelveen en wordt aan de zuid-, oost-, en noordzijde begrensd door de Westhove. De westzijde wordt begrensd door de Sterkenburg.

Tevens is er een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Legmeerdijk en de Jane Addamslaan. Het verzoek hogere grenswaarden heeft betrekking op het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde (48 dB). Ingevolge artikel 83 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing (een hogere waarde van maximaal 51 dB) te kunnen verlenen. Vanwege het industrielawaai van Schiphol-Oost zal een hogere waarde van maximaal 52 dB(A) benodigd zijn.

Het ontwerp uitwerkingsplan en het ontwerpbesluit tot hogere grenswaarden ligt gedurende zes weken ter inzage met ingang van 4 maart 2010.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder een zienswijze betreffende dit ontwerp uitwerkingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Het ontwerp uitwerkingsplan met bijbehorende stukken ligt voor eenieder ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis (aanmelden via receptie), openingstijden balie: zie elders op deze pagina) én

  • In Amstelveen Informatie (centrale bibliotheek, Stadsplein 102), voor openingstijden www.amstelveen-bibliotheek.nl

  • Het ontwerp uitwerkingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging tevens te bekijken op internet via www.amstelveen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020-5404911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Amstelveen, 3 maart 2009

Naar boven