stcrt-2010-3233-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan ‘Hoekse Park’

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan ‘Hoekse Park’ (met bijbehorende stukken) met ingang van 5 maart 2010 gedurende een periode van zes weken voor eenieder ter inzage liggen.

Het (ontwerp)bestemmingsplan betreft een planologisch-juridische regeling voor het Hoekse Park dat ten oosten van de kern Bergschenhoek ligt. Het betreft een uitbreiding van het bestaande recreatiegebied de Rottemeren en wordt globaal begrensd door het bestaande recreatiegebied Het Hoge en Lage Bergse Bos aan de ene kant en de Bergweg-Zuid, exclusief lintbebouwing, het bedrijfsterrein Weg en Land, sportpark De Sporthoek, inclusief gereserveerde uitbreidingsruimte, en het glastuinbouwgebied ‘Oosteindsepolder’ aan de andere kant.

Het ontwerpexploitatieplan betreft gronden, waarop bouwplannen zoals omschreven in artikel 2 van het Besluit ruimtelijke ordening gerealiseerd kunnen worden. De geplande ontwikkelingen zijn niet allemaal gelijk van karakter. Daarom is het exploitatieplan gesplitst in twee gebieden:

  • 1. Hoekse Park Oost met bouwplanmogelijkheden voor vier woningen in het kader van de ruimte voor ruimte regeling op het adres Hoeksekade 117;

  • 2. Hoekse Park West met bouwplanmogelijkheden voor een stadsboerderij c.a., hippisch centrum, manege en een recreatief concentratiepunt en gelegen in het gebied ten zuidwesten van de Hoeksekade en ten oosten van het sportpark De Sporthoek en het bedrijventerrein Weg en Land.

Voor deze twee gebieden zijn twee afzonderlijke exploitatieberekeningen gemaakt, die resulteren in een exploitatiebijdrage voor de betreffende grondeigenaren als zij tot ontwikkelingen van de geprojecteerde bouwplannen komen.

Het volledige ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpexploitatieplannen ‘Hoekse Park Oost’ en ‘Hoekse Park West’ kunt u vinden op RO-online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast liggen de plannen voor iedereen ter inzage bij de balie van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving. De balie is gevestigd in Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 en is geopend op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de Gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling SO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.

Voor het maken van een afspraak tijdens of buiten kantooruren, kunt u bellen via telefoonnummer (010) 800 4000.

Naar boven