stcrt-2010-3226-001.png Bestemmingsplan ‘Buitengebied 1996, herziening 70’ (Sportpark Boekelo) gewijzigd vastgesteld

In zijn vergadering van 15 februari 2010 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1996, herziening 70’ gewijzigd vastgesteld. Deze herziening heeft betrekking op een perceel grond ten zuiden van de Boekelosestraat, globaal gezien gelegen tussen de percelen Boekelosestraat 257 en Boekelosestraat 311 en tegenover de Grolschbrouwerij. Met deze herziening wordt beoogd de realisatie van een nieuw sportpark voor Boekelo planologisch mogelijk te maken.

Gewijzigde vaststelling

Na herlezing van het voorstel tot aanvulling van de voorschriften is gebleken dat de redactie van enkele onderdelen van de aan te vullen voorschriften mogelijk onvoldoende eenduidig zijn. Daarom heeft de gemeenteraad besloten het voorstel tot aanvulling van de voorschriften ambtshalve op de hieronder bij lid 16.1, lid 16.2.4 en lid 16.3.1 weergegeven wijze aan te passen.

Overzicht van wijzigingen t.o.v. het ontwerpplan:

Redactionele wijziging van het voorstel tot aanvulling voorschriften:

  • Lid 16.1 (Sportvelden, doeleindenomschrijving): in de zinsnede ‘zoals … nutsvoorzieningen’ zijn tussen ‘zoals’ en ‘in -en uitritten’ de volgende woorden toegevoegd: ‘een kantine, kleed- en materiaalruimten’ als vervollediging van wat onder bij sportvelden behorende bouwwerken en voorzieningen wordt volstaan.

  • Lid 16.3.1 (Sportvelden, wijzigingsbevoegdheid): in de zinsnede ‘sociaal-culturele organisaties’ zijn tussen ‘sociaal-culturele’ en ‘organisaties’ de volgende woorden toegevoegd: ‘en maatschappelijke’. In de zinsnede ‘organisaties en verenigingsleven in Boekelo’ is voor ‘verenigingsleven’ tussen haakjes het woord ‘sport’ toegevoegd. Hiermee wordt beoogd de wijzigingsbevoegdheid voor wat betreft de gewenste functies in de multifunctionele accommodatie nader te concretiseren. Tevens is de term ‘multifunctioneel centrum’ gewijzigd in ‘multifunctionele accommodatie’.

Geschrapt uit het voorstel tot aanvulling voorschriften:

  • Lid 16.2.4, bestaande uit de subleden 16.2.4.1 en 16.2.4.2 (Sportvelden, aanvullende bebouwingsvoorschriften specifiek voor Sportpark Boekelo). Deze bepalingen zijn niet meer noodzakelijk aangezien bodemonderzoek en archeologisch onderzoek inmiddels hebben plaatsgevonden. Uit de resultaten daarvan blijkt dat bodemgesteldheid en archeologie geen belemmeringen opleveren voor de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van 4 maart tot en met 14 april 2010 voor eenieder ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede. Het stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice. Openingstijden: maandag alleen op afspraak van 11:00–16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag vrije inloop en op afspraak van 08.30–12.00 uur. Donderdagavond vrije inloop van 17.00–19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 053-4818181). Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan tevens worden ingezien dan wel worden gedownload via de webpagina www.enschede.nl/goto/ruimtelijkeplannen (doorklikken naar stadsdeel West).

Gedurende de voornoemde termijn kunnen naar keuze schriftelijk of mondeling bedenkingen tegen dit plan worden ingebracht door:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de Raad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet -overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening- zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • eenieder die bezwaren heeft tegen de wijzigingen, die door de Raad bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Indien u mondeling bedenkingen tegen dit plan wenst in te dienen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken met de eenheid RWB van de provincie Overijssel, telefoon 038-4998899.

Naar boven