stcrt-2010-3177-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Horecavoorziening De Binnenhof, Leidsche Rijn Park’ en ontwerpbouwvergunning horecapaviljoen

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 4 maart 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan‘Horecavoorziening De Binnenhof Leidsche Rijn Park’ inclusief de aanverwante gecoördineerde ontwerpbouwvergunning voor het bouwen van een horecapaviljoen.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied is gelegen in het westelijke deel van de Binnenhof in het Leidsche Rijn Park van Utrecht net ten noorden van de Vikingrijn en naast de te realiseren speeltuin in de Binnenhof West. De begrenzing wordt concreet gevormd door de grenzen van het initiatief voor het horecapaviljoen.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is om de realisering van een horecavoorziening planologisch juridisch mogelijk te maken in het gebied de Binnenhof West van het Leidsche Rijn Park. Het bestemmingsplan richt zich op het vastleggen van de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor de horecavoorziening afwijkend van het vigerende bestemmingsplan Leidsche Rijn Park (juni 2006).

Ontwerpbouwvergunning

De volgende vergunning ligt als ontwerp ter inzage:

een reguliere bouwvergunning (BV20906383), voor het bouwen van een horecapaviljoen op het perceel De Binnenhof West LR Park, kadastraal bekend gemeente Vleuten, sectie F,

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en aan de verordening over het coördineren van besluiten 2009 (Coördinatieverordening gemeente Utrecht). Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager(s) heeft/hebben op grond van de Coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het geldende bestemmingsplan de reguliere bouwaanvraag voor een horecapaviljoen gecoördineerd te behandelen (BV20906383).

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart) en de ontwerpbouwvergunning, liggen met ingang van 4 maart 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 14 april 2010, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00–13.00 uur

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur

  • Informatiecentrum Leidsche Rijn

    Verlengde Vleutenseweg 32

    open van maandag van 13.00–17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur en zaterdag 10.00–14.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan, de bouwaanvraag en de ontwerpbouwvergunning zijn ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde aanvraag ontwerpbouwvergunning indienen.

Zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan

De gemeenteraad van Utrecht

Sectormanager Publieke Diensten'

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Zienswijzen ten aanzien van de ontwerpbouwvergunning 1e fase

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht

Sectormanager Publieke Diensten

Postbus 8406

3503 RK Utrecht

Graag op de envelop vermelden:’OBP Horecavoorziening De Binnenhof, Leidsche Rijn Park’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven