Regeling van de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie van 18 februari 2010, nr. BJZ2010003295, tot wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling isolatieglas (wijziging in verband met de verlenging van de geldingsduur van de in 2009 verstrekte waardebonnen)

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

Gelet op artikel 15.13, eerste lid, van de Wet milieubeheer;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan artikel 5 van de Tijdelijke subsidieregeling isolatieglas wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. In afwijking van het derde lid verliest een waardebon die in 2009 is verstrekt zijn geldigheid op 1 mei 2010.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 februari 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 februari 2010

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E.E. van der Laan.

TOELICHTING

Algemeen

Met deze regeling wordt de Tijdelijke subsidieregeling isolatieglas gewijzigd. Uitgangspunt is dat de waardebon zijn geldigheid verliest indien het isolatieglas niet binnen vier maanden na de datum van verstrekking van de bon is geplaatst.

Het is gebleken dat deze periode van vier maanden niet in alle gevallen voldoende is om het glas te laten plaatsen. Het aanhoudende winterweer heeft de afgelopen maanden voor een aanzienlijke achterstand in de werkzaamheden van glaszetters gezorgd. Om woningeigenaren en verenigingen van eigenaren hier niet door te laten duperen is besloten de geldigheid van waardebonnen die in het najaar van 2009 zijn verstrekt te verlengen.

Artikelsgewijs

Artikel I

Aan artikel 5 is een lid toegevoegd. Op grond van dit vierde lid verliezen alle waardebonnen die in 2009 zijn verstrekt hun geldigheid pas op 1 mei 2010. Dit betekent dat woningeigenaren en verenigingen van eigenaren die waardebonnen hebben die zijn verstrekt in de periode van oktober tot en met december 2009 niet aan de viermaandentermijn zijn gebonden, maar voldoende tijd hebben om buiten de vorstperiode om het dubbel glas te laten plaatsen.

Artikel II

Deze regeling treedt in werking op de eerste dag na dagtekening van de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst. Aan de regeling wordt terugwerkende kracht verleend tot 1 februari 2010, omdat anders waardebonnen die meer dan vier maanden voor de inwerkingtreding van deze regeling zijn verstrekt hun geldigheid zouden hebben verloren.

Hiermee wordt afgeweken van de vaste verandermomenten vanwege de nadelen die voor betrokkenen zouden ontstaan wanneer deze regeling pas op een later moment in werking zal treden.

De woningeigenaren en de verenigingen van eigenaren zijn gebaat bij een zo spoedig mogelijke inwerkingtreding. Vertraging zou ook tot rechtsonzekerheid kunnen leiden.

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E.E. van der Laan.

Naar boven