stcrt-2010-3057-001.png Ontwerpbestemmingsplan Maurik Oost

Burgemeester en wethouders van Buren maken overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Maurik Oost’ met de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpplan bewerkstelligt de realisatie van een nieuwe woonwijk ten oosten van Maurik. De locatie is gelegen tussen de huidige kern van Maurik en de nieuw geplande ontsluitingsweg/sportpark. Het hele plangebied is agrarisch in gebruik en bestaat uit graslanden, sloten en greppels.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende zes weken vanaf 4 maart 2010 tot en met 15 april 2010 tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Het plan wordt tevens digitaal beschikbaar gesteld via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website onder: Leven in Buren → Wonen en leefomgeving → Ruimtelijke plannen.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Het postadres is: Postbus 23, 4020 BA Maurik. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0344-579 279.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Daarnaast zijn burgemeester en wethouders van Buren voornemens om voor een vijftal woningen binnen dit plangebied een hogere grenswaarde Wet geluidhinder vast te stellen.

Voor de voorbereiding van het besluit tot het vaststellen van de hogere grenswaarde is de procedure zoals bedoeld in artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in samenhang met artikel 110 c van de Wet geluidhinder (Wgh) van toepassing.

Het ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken liggen vanaf 4 maart 2010 tot en met 15 april 2010 tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, de Wetering 1 te Maurik. Het plan wordt tevens digitaal beschikbaar gesteld via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website onder: Leven in Buren → Wonen en leefomgeving  → Ruimtelijke plannen.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Het postadres is: Postbus 23, 4020 BA Maurik. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0344-579 279.

Toelichting:

In beginsel mag de geluidsbelasting van het wegverkeer op de gevels van geluidsgevoelige bestemmingen (waaronder woningen) niet hoger zijn dan 48 dB, de zogenaamde voorkeursgrenswaarde. Burgemeester en wethouders kunnen, in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden, hogere waarden (maximaal 63 dB) toestaan dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

In het kader van de woningbouwontwikkeling is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Conclusie van het akoestisch onderzoek is dat er ter plaatse van vijf nieuw te bouwen woningen sprake is van een geluidsbelasting aan de buitengevels van maximaal 51 dB.

Dit is hoger dan de voorkeursgrenswaarde, maar lager dan de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting. De te hoge geluidsbelasting is alleen toelaatbaar na een afwegingsproces. Dit afwegingsproces heeft vorm gekregen in de procedure hogere grenswaarde voor geluid.

Maurik, 25 februari 2010

Naar boven