Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 19 februari 2010, nr. WJZ/182167 (8277), houdende wijziging van een aantal mandaatregelingen en besluiten in verband met de naamswijziging van SenterNovem

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur van AgentschapNL van 10 februari 2010, kenmerk ZJZ1022322;

Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Mandaatbesluit SenterNovem uitvoering van de Subsidieregeling Digitaliseren met beleid wordt als volgt gewijzigd:

In de artikelen 1, 2, 3 en 6 wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL II

De Subsidieregeling innovatie cultuuruitingen wordt als volgt gewijzigd:

In de artikelen 1, 17, 18, vierde lid, 24, eerste lid, 25, eerste lid, en in het opschrift van hoofdstuk 6 wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL III

De Regeling Onderwijs Netwerk Ondernemen wordt als volgt gewijzigd:

In de artikelen 2, onderdeel g, 5, tweede lid, 16, eerste lid, 18, tweede lid, 19 tweede en vierde lid, en 23, tweede lid, en in het opschrift van artikel 16 wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL IV

De Stimuleringsregeling Krachtig meesterschap wordt als volgt gewijzigd:

In de artikelen 6, derde lid, 13, tweede lid, 21, 22, eerste lid, en in het opschrift van artikel 21 wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL V

De Subsidieregeling regionale samenwerkingsverbanden en landelijke expertisecentra lerarenopleidingen 2006–2008 wordt als volgt gewijzigd:

In de artikelen 7, eerste lid, 8, eerste lid, en 15 en het opschrift van artikel 15 wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL VI

De Tijdelijke stimuleringsregeling EVC en maatwerktrajecten werkend leren in het HBO 2008 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 7.1 en in het opschrift van artikel 7.1 ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL VII

De Tijdelijke stimuleringsregeling leren en werken voor werkende jongeren zonder startkwalificatie, werkzoekenden en met werkloosheid bedreigden wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 7.1, eerste en tweede lid, en in het opschrift van artikel 7.1 wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL VIII

De Tijdelijke stimuleringsregeling Leven Lang Leren in het HBO 2009 wordt als volgt gewijzigd:

In de artikelen 2.1, tweede lid, 7.1, eerste en tweede lid, en in het opschrift van artikel 7.1 wordt ‘SenterNovem’ vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL IX

De Tijdelijke subsidieregeling STEP 2007–2008 wordt als volgt gewijzigd:

In de artikelen 8, eerste lid, 17 en in het opschrift van artikel 17 wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL X

De Subsidieregeling afstemming onderwijsarbeidsmarkt in risicoregio’s voortgezet onderwijs 2008–2011 wordt als volgt gewijzigd:

In de artikelen 6, tweede en derde lid, 8 derde lid, 14, eerste, tweede en derde lid, en 16, eerste lid wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL XI

In artikel 5, tweede lid, onderdeel b van het Instellingsbesluit Onafhankelijke Toetsingscommissie Onderwijs Bewijs wordt ‘SenterNovem’ vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL XII

In artikel 1, onderdeel d, van de Regeling aanvullende bekostiging energiezuinigheid/binnenmilieu 2009/2010 wordt ‘SenterNovem’ vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL XIII

In artikel 1, onderdeel g, van de Regeling verbetering binnenklimaat huisvesting primair onderwijs 2009 wordt ‘SenterNovem’ vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL XIV

De Regeling verdiepingsslag academische opleidingsschool 2009–2011 wordt als volgt gewijzigd:

In de artikelen 7, 11, eerste en tweede lid, en 17, vierde lid, wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: AgentschapNL.

ARTIKEL XV

De Kaderregeling Innovatie Voortgezet Onderwijs en de daarbij behorende beleidsregel worden ingetrokken.

ARTIKEL XVI

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot 1 januari 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

R.H.A. Plasterk.

TOELICHTING

Onderhavig besluit strekt tot wijziging van een aantal regelingen en (mandaat)besluiten waarin de algemeen directeur van SenterNovem, het voormalige agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, gemandateerd is om namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap subsidieregelingen en -programma’s uit te voeren. Het agentschap SenterNovem is per 1 januari 2010 opgegaan in AgentschapNL. Daar waar in de tekst van de diverse regelingen en besluiten voorheen SenterNovem stond, is thans opgenomen: AgentschapNL.

Voorts wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Kaderregeling Innovatie Voortgezet Onderwijs en de daarbij behorende beleidsregel in te trekken daar deze regeling sedert enige jaren materieel is uitgewerkt.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

R.H.A. Plasterk.

Naar boven