stcrt-2010-2998-001.png Vaststelling bestemmingsplan (gewijzigd) ‘Daams’ Molen te Vaassen

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Daams’ Molen, te Vaassen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft de uitwerking van de structuurvisie centrum Vaassen zoals die op 14 mei 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld en bevat de planologisch-juridische regeling om het ophogen van de molen mogelijk te maken. De wijziging van het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp is gelegen in de opgenomen mogelijkheid een ontheffing te verlenen voor een uitbouw aan de molen. Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit, de zienswijzennota en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan (gewijzigd) en overige stukken liggen met ingang van 3 maart 2010 gedurende zes weken ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00–12.00 uur en op woensdag van 8.00–20.00 uur. De plannen zijn tevens in te zien op de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘Leven in Epe’ en vervolgens onder ‘Bouwen en Wonen’.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Epe, 2 maart 2010

Naar boven