stcrt-2010-2929-001.png Bestemmingsplan Integrale herziening buitengebied Winterswijk inclusief milieu-effectrapport

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat met ingang van woensdag 10 maart 2010 tot en met dinsdag 20 april 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Integrale herziening buitengebied Winterswijk’ ter inzage ligt. Daarnaast ligt een ontwerp van het bijbehorende milieu-effectrapport (inclusief passende beoordeling) ter inzage.

Het betreft een algehele herziening van het bestemmingsplan buitengebied. Ook de buurtschapskernen maken onderdeel uit van dit plan. De verblijfsrecreatieterreinen zijn niet in het plan opgenomen. Hiervoor wordt een separaat bestemmingsplan gemaakt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van het milieu-effectrapport liggen ter inzage bij de receptie op het gemeentekantoor, Stationstraat 25. De plannen zijn ook via het internet te raadplegen. Via www.winterswijk.nl → wonen en leven → ruimtelijke ordening → bestemmingsplan buitengebied kunt u het plan in pdf-formaat downloaden en bekijken. Op de site www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het digitale bestemmingsplan raadplegen en zoeken op adres.

De plannen kunnen gedurende de openingstijden van het gemeentekantoor worden ingezien. In de ingerichte presentatieruimte zijn op de maandagmiddagen (van 12.00 tot 17.00 uur) en op de vrijdagen (van 9.00 tot 17.00 uur) gedurende de inzagetermijn medewerkers van de gemeente aanwezig om u te woord te staan.

Informatieavonden

Wij organiseren drie informatieavonden in de vorm van een inloopbijeenkomst. De avonden starten om 19.00 uur en duren tot 21.00 uur. U kunt tijdens de avonden het plan zelf bekijken en vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van de gemeente.

Data en locaties informatieavonden

  • Maandag 15 maart 2010: Zalencentrum Reuselink, De Slingeweg 20, Brinkheurne;

  • Dinsdag 16 maart 2010: Restaurant De Woord, Corleseweg 45, Corle;

  • Dinsdag 23 maart 2010: Zalencentrum Spiekerman, Goorweg 5, Meddo.

Zienswijze

Voordat de gemeenteraad het bestemmingsplan (inclusief milieu-effectrapport) vaststelt, kan gedurende de inzagetermijn eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent de ontwerpen aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Winterswijk, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met het team bestemmingsplannen, bereikbaar via het algemene telefoonnummer (0543) 543 543.

Winterswijk, 9 maart 2010

Burgemeester en wethouders.

Naar boven