stcrt-2010-2874-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden ‘Hogestraat 111’ (Locatie Vaanholt)

Ontwerpbestemmingsplan

Met ingang van 1 maart 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Hogestraat 111’ voor eenieder ter inzage voor een periode van zesweken. Het bestemmingsplan ligt ter inzage in de dependance van het gemeentehuis aan de Nassaustraat 5 op werkdagen van 8.00–12.00 uur. Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm (op internet dus) te raadplegen op de website van de gemeente Aalten. U kunt via die site de bestanden van het plan langs elektronische weg verkrijgen. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van een appartementencomplex op de plek van caravanhandel Vaanholt op de hoek van de Hogestraat en Varsseveldsestraatweg te Aalten.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

De nieuw te bouwen woningen liggen in de geluidszone van de Varsseveldsestraatweg en krijgen te maken met een geluidsbelasting die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. Het college is daarom van plan op grond van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen voor deze woningen.

Reageren?

Eenieder kan tijdens de periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze moet u richten aan de gemeenteraad van Aalten, Postbus 119, 7120 AC Aalten. Uitsluitend belanghebbenden kunnen tijdens de periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Een zienswijze hierover moet u echter richten aan het college van burgemeester en wethouders van Aalten, Postbus 119, 7120 AC Aalten.

Naar boven