Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 19 febrauri 2010, nr. 116562, houdende wijziging van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op de artikelen 2 en 4 van de Kaderwet LNV-subsidies en artikel 1:3 van de Regeling LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010 wordt als volgt gewijzigd:

A

In hoofdstuk 2 van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2010 wordt na artikel 49c het volgende artikel ingevoegd:

Artikel 49d

Het subsidieplafond, bedoeld in artikel 40, onderdeel b, van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2009 is opgehoogd met € 10.376.000.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 19 februari 2010

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

TOELICHTING

§ 1. Marktintroductie energieinnovaties: MEI

Op grond van artikel 40, onderdeel b, van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2009 bedraagt het subsidieplafond voor investeringen in energieinnovaties als bedoeld in bijlage 2, hoofdstuk 2, punt A, onderdeel a, van de regeling LNV-subsidies € 4.000.000 voor de aanvraagperiode 15 september tot en met 30 oktober 2009. Om meer kwalitatief goede subsidieaanvragen te kunnen honoreren – die als gevolg van overschrijding van het hiervoor genoemde subsidieplafond zouden moeten worden afgewezen – voorziet dit besluit in ophoging van het plafond met € 10.376.000.

Om op korte termijn duidelijkheid hieromtrent aan betrokken ondernemingen te verschaffen, is het wenselijk dat dit besluit zo spoedig mogelijk in werking treedt. Daarmee wordt afgeweken van de LNV-uitgangspunten van vaste verandermomenten voor regelgeving die inhouden dat nieuwe regels slechts op 1 januari of 1 juli ingaan en dat minimaal twee maanden daaraan voorafgaand publicatie van de nieuwe regels plaatsvindt. Deze afwijking is in dit geval gerechtvaardigd door het belang dat met de investeringen in energieinnovaties is gemoeid.

Naar boven