stcrt-2010-2852-001.png Verlenging voorkeursrecht ‘Landschapspark Buytenland’

Besluit tot aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) van toepassing zijn voor het gebied ‘Landschapspark Buytenland’

Het college van burgemeester en wethouders van Albrandswaard maakt op grond van artikel 7 eerste lid van de Wvg bekend dat de gemeenteraad op 22 februari 2010 op grond van het bepaalde in artikel 9.4.1 Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening besloten heeft het bestaande voorkeursrecht op de percelen in het Landschapspark Buytenland te verlengen en daarmee aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het gebied is gelegen ten zuiden van de kern Rhoon en is beter bekend als Landschapspark Buytenland. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden. Het betreft gronden die reeds eerder waren opgenomen in voorkeursrecht op 1 oktober 2007.

Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal 1 jaar, waarbinnen een bestemmingsplan moet worden vastgesteld.

Het besluit tot verlenging ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken van 26 februari 2010 tot en met 8 april 2010 in het gemeentehuis te Albrandswaard, Hofhoek 5 te Poortugaal, ter inzage.

Het besluit van de gemeenteraad omvat:

  • het raadsvoorstel en -besluit;

  • de reactienota zienswijzen;

  • een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd;

  • een lijst van kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte, eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden.

U kunt deze stukken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag van 13.00 tot 16.30 uur en van 17.30 tot 20.00 uur in het gemeentehuis inzien.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar open gedurende zes weken vanaf de dag na de publicatie in de Staatscourant. Belanghebbenden kunnen daarom bezwaar indienen tot en met 8 april 2010. U kunt uw bezwaarschrift richten aan de gemeenteraad van de gemeente Albrandswaard, ter attentie van de heer P. Wunderink, postbus 1000, 3160 GA Rhoon. Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • de gronden van bezwaar.

Indien u bezwaar heeft ingediend, kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam, t.a.v. sector Bestuursrecht, ‘voorlopige voorzieningen’, postbus 150950, 3007 BL Rotterdam. Van de indieners van een voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht geheven.

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Poortugaal, 25 februari 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Albrandswaard.

Naar boven