stcrt-2010-2807-001.png Ontwerpbestemmingsplan Oostelijke eilanden en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Oostelijke eilanden

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Oostelijke eilanden en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder met de daarbij behorende stukken, liggen van 26 februari tot en met 8 april 2010 zowel op papier als digitaal ter inzage op de volgende adressen:

  • Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Informatiecentrum De Zuiderkerk voor ruimte, bouwen en wonen, Zuiderkerkhof 72. Bel voor openingstijden 020 552 7987 of kijk op www.zuiderkerk.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan met onderliggende rapporten is digitaal beschikbaar via www.centrum.amsterdam.nl (onder de rubriek ‘veel gebruikt’, ‘bestemmingsplannen’, ‘bestemmingsplannen in procedure’), www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

De grenzen van het plangebied Oostelijke eilanden worden gevormd door de Kattenburgerstraat in het westen, de Dijksgracht en de Frans de Wollantstraat (sporenboog) in het noorden, de Keerwal in het oosten en de Nieuwe Vaart, de Zeeburgerstraat en het Lozingskanaal in het zuiden.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat regels voor het bouwen en een regeling voor het gebruik van de gronden in het plangebied Oostelijke eilanden. Op de locaties Wiener en Kop Czaar Peterbuurt maakt het ontwerpbestemmingsplan nieuwbouw met onder meer woningen mogelijk. Voor het overige deel van het plangebied is het ontwerpbestemmingsplan gericht op een goed beheer van de bestaande situatie. Tevens zijn regels ter bescherming van de cultuur-historische waarden in het plangebied opgenomen. Het plan bestaat uit een plankaart, planregels en gaat vergezeld van een toelichting.

In het plangebied wordt op een aantal locaties nieuwe geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van woningen. In verband hiermee dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hogere waarden voor het spoor- en wegverkeerslawaai en industrielawaai te worden vastgesteld. Met het ontwerpbestemmingsplan ligt daarom het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden ter inzage.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de stadsdeelraad van het stadsdeel Centrum.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kenbaar maken bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan moet u richten aan de stadsdeelraad van het stadsdeel Centrum. Per adres, sector Bouwen en Wonen, afdeling Ruimtelijk Beleid, t.a.v. mevrouw E. Mulder, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam. Reageren per e-mail is niet toegestaan.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden moet u richten aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum. Per adres, sector Bouwen en Wonen, afdeling Ruimtelijk Beleid, t.a.v. mevrouw E. Mulder, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam. Reageren per e-mail is niet toegestaan.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststellling van hogere waarden kunt u op werkdagen een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijk beleid van het stadsdeel Centrum, telefoonnummer (020) 552 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 25 februari 2010

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum,

A. Eurelings,

secretaris.

E. Iping,

voorzitter van het dagelijks bestuur.

Naar boven