stcrt-2010-2803-001.png Start terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Palmesteyn Deil

Met ingang van 26 februari 2010 ligt bij het Klantencontactcentrum voor zes weken ter inzage:

het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘bestemmingsplan Palmesteyn Deil’ De planstukken zijn tevens te raadplegen op de website: www.geldermalsen.nl → projecten → Deil → bestemmingsplan Palmesteyn Deil.

Toelichting

Het bestemmingsplan moet het mogelijk maken dat de herontwikkeling plaatsvindt van een oude bewoningsplaats op de locatie, waar in het verleden een kasteel heeft gestaan. Deze herontwikkeling vindt plaats op onbebouwde gronden in de kom van Deil. Het perceel wordt aan de noordzijde begrensd door de Deilsedijk en de Krooiweg en beslaat het gedeelte in en rond de voormalige slotgracht. De voorgestelde herinrichting van het terrein zal qua bebouwing en beplanting refereren aan de historische situatie, waar – na historisch en archeologisch onderzoek – inmiddels een redelijk beeld van bestaat. Het bouwplan voorziet in een woongebouw met drie wooneenheden en één gezamenlijk bijgebouw, alsmede een prieel. Het bouwplan wordt ontwikkeld binnen de nog aanwezige slotgracht, geïnspireerd op de historische verschijningsvorm. Ontsluiting van de woningen vindt plaats aan de noordzijde via de Deilsedijk.

Het bestemmingsplan is op één onderdeel gewijzigd: op het gebied van archeologie zijn de bestemmingsplanregels aangescherpt.

Reageren

Gedurende de inzagentermijn t/m 8 april 2010, kan iedereen een schriftelijk reactie sturen naar het college van B&W. Zie zienswijze, bezwaar & beroep. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan moet u hiervoor uiterlijk 1 april, tijdens kantoortijden op maandag, woensdag en donderdag, een afspraak maken met mevr. I. Broekmans, tel. (0345) 586611.

Naar boven