stcrt-2010-2794-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’

Burgemeester en wethouders van Sneek maken bekend dat zij het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o’ hebben voorbereid.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’ heeft betrekking op het plangebied ten westen van de historische kern van Sneek en bestaat uit twee delen:

  • 1. het gebied rond Malta, begrensd door de Geau en de Zuidwesthoekweg;

  • 2. het gebied rond de Stationsstraat, begrensd door de Parkstraat, Dr. Boumaweg, Kanaalstraat, Van Giffenstraat, Geeuwkade en Westersingel, met uitzondering van de percelen waar het Theater wordt gerealiseerd en van de percelen op de locatie ‘Lampe’ op de hoek Julianastraat/Sophiastraat.

Voor een deel van het gebied geldt geen bestemmingsplan, maar de Leefmilieuverordening Stationsbuurt en voor een deel gelden bestemmingsplannen die verouderd zijn. Het doel van dit bestemmingsplan is om aan de huidige ruimtelijke en functionele situatie in het gebied een actuele planologische regeling te geven.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 26 februari 2010 tot en met 8 april 2010 op de volgende wijze voor eenieder ter inzage:

Digitaal

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. Het digitale plan is formeel het rechtsgeldige plan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’ digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

De digitale planbestanden van het bestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’ zijn tevens te downloaden op de volgende weblocatie: http://ruimtelijkeplannen.sneek.nl/A91029F2-DD7F-4FBC-80C4-DB1BE4824C0D/.

Papier

Het papieren ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende de genoemde termijn voor eenieder ter inzage bij de centrale balie, Marktstraat 15 te Sneek. Het bestemmingsplan is in pdf-vorm ook in te zien op de gemeentelijke internetsite: onder ‘Actueel in Sneek’, ‘Bestemmingsplannen’.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: Gemeenteraad van Sneek, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek), of

  • mondeling, bij voorkeur na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (mevr. P. Voorthuijsen), telefoon: (0515-485543). Om termijnoverschrijding te voorkomen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisieleggingstermijn te doen.

Naar boven