stcrt-2010-2777-001.png Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan voor locatie van de voormalige ijsbaanlocatie in het Schollebos aan de Bermweg

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel geven, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), kennis van de voorbereiding van een (postzegel) bestemmingsplan op de voormalige ijsbaanlocatie in het Schollebos aan de Bermweg.

Door het opstellen en in procedure brengen van dit (postzegel) bestemmingsplan moet de verhuizing van Sparta Rugby, Cricket en Jeu de Boules vanuit sportpark Couwenhoek naar deze locatie mogelijk worden gemaakt. Het gaat hierbij zowel om het aanleggen van een cricket- en rugbyveld en jeu de boules-banen met bijbehorende voorzieningen als om de bouw van een in het groen gesitueerd clubhuis.

Voorbereiding bestemmingsplan

In zijn vergadering van 16 februari 2010 heeft de gemeenteraad besloten het Projectplan Spartalocatie Bermweg vast te stellen én er mee in te stemmen de uitvoering van het Projectplan mogelijk te maken door het voorbereiden en in procedure brengen van een (postzegel) bestemmingsplan. De realisatie van deze plannen is namelijk in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Stadsdeelpark herziening II’.

Reageren op het voornemen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro)

Met betrekking tot het voornemen om een (postzegel) bestemmingsplan voor te bereiden en in procedure te brengen wordt geen mogelijkheid geboden tot het indienen van een zienswijze. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen.

Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat bij de voorbereiding van dit (postzegel) bestemmingsplan geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Inzage

Het door de gemeenteraad vastgestelde Projectplan met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 24 februari 2010 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage in het informatiecentrum aan de Rivierweg 111. Ook kunt u deze stukken raadplegen op de website: www.capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

Over het (voor)ontwerp van dit (postzegel)bestemmingsplan zal te zijner tijd, op basis van de Inspraakverordening, de gelegenheid tot inspraak worden geboden.

Vervolgens zal het ontwerp-(postzegel)bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Eerst op dat moment bestaat de mogelijkheid om binnen een periode van 6 weken een zienswijze over het ontwerp-(postzegel)bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

De kennisgeving van de terinzagelegging van dit ontwerpbestemmingsplan wordt te zijner tijd in de IJssel- en Lekstreek, de Staatscourant en via elektronische weg (www.capelleaandenijssel.nl) gepubliceerd.

24 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel.

Naar boven