stcrt-2010-2776-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Stadskantoor en OV terminal’ en ontwerpbouwvergunning 1e fase Stadskantoor

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 25 februari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadskantoor en OV terminal’ inclusief de aanverwante gecoördineerde ontwerpbouwvergunning 1e fase Stadskantoor.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Stadskantoor en OV-terminal’ is gelegen in het stationsgebied. Het stadskantoor wordt gerealiseerd direct ten westen van het spoor, aan de Mineurslaan. De nieuwe OV-terminal vervangt de huidige stationshal die ligt over het spooremplacement en komt nagenoeg op dezelfde plaats.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van het nieuwe stadskantoor mogelijk en past de verleende vrijstelling op grond van de WRO (oud) voor de herontwikkeling van de OV-terminal in een actueel planologisch-juridisch kader. Vanwege de zeer nauwe samenhang tussen beide ontwikkelingen (het stadskantoor staat gedeeltelijk in en boven de nieuwe OV-terminal en wordt ontsloten vanaf de voetgangersverbinding aan de OV-terminal) zijn beide ontwikkelingen in één bestemmingsplan opgenomen.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en aan de verordening over het coördineren van besluiten 2009 (Coördinatieverordening gemeente Utrecht). Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager heeft op grond van de Coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het geldende bestemmingsplan de bouwaanvraag 1e fase voor het Stadskantoor gecoördineerd te behandelen (BV20908183).

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart) en bijlagen) en de ontwerpbouwvergunning 1e fase inclusief de bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 februari 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 7 april 2010, ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en metvrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatiecentrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur (donderdag tot 21.00 uur) en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan, de bouwaanvraag en de ontwerpbouwgunning 1e fase zijn ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde aanvraag ontwerpbouwvergunning 1e fase indienen. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan

De gemeenteraad van Utrecht

Sectormanager Publieke Diensten’

Antwoordnummer 3376

3500 VP Utrecht

Zienswijzen ten aanzien van de ontwerpbouwvergunning 1e fase

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht

Sectormanager Publieke Diensten

Antwoordnummer 3376

3500 VP Utrecht

Een postzegel is niet nodig, graag op de envelop vermelden ‘OBP Stadskantoor en OV-terminal’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

Naar boven