stcrt-2010-2756-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Raadhuisplein Mijdrecht’

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 25 februari 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Raadhuisplein Mijdrecht’ (IDN NL.IMRO.0736.BPP003raadhuispl-ow01) en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan is op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan is in te zien bij de balie Bouwen en Wonen in de centrale hal van het gemeentehuis gedurende de reguliere openingstijden.

  • De verbeelding van het authentieke ontwerpplan is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U komt rechtstreeks bij het bestemmingsplan via het volgende adres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.BPP003raadhuispl-ow01. De authentieke ontwerpplanbestanden kunt u downloaden via de volgende locatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

Toelichting

Op 10 november 2009 hebben burgemeester en wethouders besloten de weekmarkt in Mijdrecht te verplaatsen naar het Raadhuisplein in Mijdrecht. Een weekmarkt hoeft niet als zodanig te worden bestemd, maar de bestemming waarbinnen deze plaatsvindt mag zich hier niet tegen verzetten. In verband hiermee worden de regels bij de bestemming van het Raadhuisplein en een beperkt deel van de Raadhuislaan en de Dorpsstraat gewijzigd, zodat de weekmarkt wordt toegelaten. Ook evenementen worden in de bestemmingsomschrijving opgenomen. Hiermee wordt de bestemming beter in overeenstemming gebracht met het feitelijk gebruik van het Raadhuisplein.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van De Ronde Venen. Deze zienswijze kan naar keuze mondeling of schriftelijk kenbaar worden gemaakt.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Raad van de gemeente De Ronde Venen, Postbus 250, 3640 AG te Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met Henrike Geurkink van de afdeling ROVM. Zij is op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 0297-291816.

Mijdrecht, 24 februari 2010

Naar boven