stcrt-2010-2721-001.png Goedkeuring partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Leeuwarderadeel

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Leeuwarderadeel maken ingevolge het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 9 februari 2010 onder kenmerk 00873666 de partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied Leeuwarderadeel hebben goedgekeurd, behoudens de volgende planonderdelen:

  • 1. De vrijstellingsbepaling ten behoeve van het plaatsen van meerdere kampeermiddelen (artikel 4 lid 7 sub d).

  • 2. De mogelijkheid van functiewijziging van agrarische bedrijven ten behoeve van het realiseren van een extra vrijstaande woning na de sloop van 1000 m2 beeldverstorende agrarische bebouwing in artikel 14 lid 5.

Het bestemmingsplan is op 8 oktober 2009 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

De directe aanleidingen voor het opstellen van de onderhavige partiële herziening zijn de herzieningsplicht ex artikel 30 WRO én een aantal nieuwe ontwikkelingen in het buitengebied. Ook heeft er een aantal functieveranderingen plaatsgevonden, welke eveneens in de partiële herziening zijn meegenomen.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten en het goedgekeurde bestemmingsplan liggen met ingang van 24 februari 2010 voor een periode van zes weken (dus tot en met 6 april 2010) voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Ljipstrjitte 1 te Stiens.

Tegen dit goedkeuringsbesluit kan gedurende de beroepstermijn beroep worden ingesteld door een belanghebbende.

Indien een belanghebbende redelijkerwijs kan worden verweten, dat hij niet tijdig bij gedeputeerde staten bedenkingen tegen het bestemmingsplan heeft ingebracht, kan geen beroep worden ingesteld.

Beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan op de dag waarop het besluit omtrent de goedkeuring en het bestemmingsplan voor eenieder ter inzage worden gelegd.

Volgens artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit omtrent goedkeuring met het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na afloop van de genoemde beroepstermijn van zes weken, ongeacht of een beroepsschrift is ingediend.

Gedurende de beroepstermijn kunnen degenen die tot indiening van een beroepschrift gerechtigd zijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het goedkeuringsbesluit en het (gehele) bestemmingsplan niet in werking zolang op dat verzoek nog niet is beslist. Na beslissing op het verzoek om voorlopige voorziening treden de niet door schorsing getroffen plandelen alsnog in werking.

Stiens, 22 februari 2010

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Leeuwarderadeel,

E.J. ter Keurs,

burgemeester.

J.J. Kingma,

secretaris.

Naar boven