stcrt-2010-2714-001.png Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘De Vrolijkheid’ tevens kennisgeving van het m.e.r. beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden ten behoeve van het terrein de Vrolijkheid.

Het plangebied van het voorontwerpbestemmingsplan loopt globaal als volgt: ten noorden tot net onder de A28. De uitspanning De Vrolijkheid maakt deel uit van het plangebied. Ten oosten maakt het Rechterland nog deel uit van het plangebied. Ten zuiden vormt de Boerendanserdijk de begrenzing en tenslotte is ten westen de Ceintuurbaan de scheiding met andere plangebieden.

Het voorontwerpbestemmingsplan voorziet in herontwikkeling van het bestaande bedrijventerrein en het opwaarderen van de ruimtelijke kwaliteit ervan. Daarnaast is dezonering van de bestaande geluidscontour een doel van het plan. Daardoor worden bedrijven in een lagere milieucategorie dan voorheen toegelaten, om zo verenigbaar te zijn met de overige functies op het gemengde bedrijventerrein.

Op grond van artikel 7.8d Wm geven wij kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van Zwolle in haar vergadering op 16 februari 2010 heeft besloten naar aanleiding van de ingediende aanmeldingsnotitie/beoordeling milieueffectrapportage in verband met het gemeentelijke zwembad, dat geen milieueffectrapportage nodig.

De aanmeldingsnotitie/m.e.r. beoordelingsplicht is ter visie gelegd als bijlage bij het bestemmingsplan De Vrolijkheid.

Het voorontwerpbestemmingsplan De Vrolijkheid met de daarbij behorende stukken, waaronder de aanmeldingsnotitie/beoordeling milieueffectrapportage en het besluit van het college van burgemeester en wethouders ten aanzien hiervan, liggen met ingang van donderdag 25 februari 2010 gedurende zes weken tot en met woensdag 7 april 2010 in het stadskantoor (informatiecentrum, Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planid=NL.IMRO.0193.BP09015-0003.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP09015-/NL.IMRO.0193.BP09015-0003/.

Een ieder kan op een computer in het informatiecentrum het digitale plan raadplegen.

Het informatiecentrum in het stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan schriftelijke opmerkingen maken gericht aan burgemeester en wethouders, Afdeling Stad en Landschap, t.a.v. Patries van den Broek-Bredewold Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Zwolle, 24 februari 2010

Naar boven