stcrt-2010-2698-001.png Bestemmingsplan ‘Sport-, spel-, en ontmoetingsplek Verdistraat’ onherroepelijk

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan maakt de realisatie mogelijk van een sport-, spel- en ontmoetingsplek aan de Verdistraat. Het plangebied wordt begrensd door wijkcentrum het Klokhuis aan de noordzijde, het Valleikanaal aan de oostzijde, de Verdistraat aan de zuidzijde en de Weberstraat aan de westzijde. Het plangebied wordt ingericht met voorzieningen in de buitenruimte. Het accent ligt op voorzieningen voor de jeugd, zowel in de leeftijd van 0–6 jaar, 6–12 jaar als 12 jaar en ouder. Maar er is ook ruimte voor volwassenen om elkaar te ontmoeten. Enkele voorbeelden van voorzieningen die gerealiseerd zullen worden zijn een voetbalveld, klimrekken, picknickbanken en een jongerenontmoetingsplek met verlichting.

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 8 december 2009 bij besluitnr. 3253208 het bestemmingsplan ‘Sport-, spel- en ontmoetingsplek Verdistraat’ongewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van 17 december 2009 t/m 27 januari 2010 ter inzage gelegen waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt. Daarmee is het bestemmingsplan met ingang van 28 januari 2010 onherroepelijk.

Het bestemmingplan ligt vanaf heden voor eenieder ter inzage bij het Vergunningenloket in de Observant aan het Stadhuisplein 7. De openingstijden van het Vergunningenloket zijn op werkdagen van 9.00–13.00 uur (daarna op afspraak). Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (zoeken in alle plannen (via de kaart), en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied Randenbroek-Schuilenburg).

Naar boven