stcrt-2010-2696-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Dronten – Kantoorvilla’s De West’

Burgemeester en wethouders van Dronten maken bekend dat de gemeenteraad op 28 januari 2010 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Dronten – Kantoorvilla’s De West (2020). Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor de voorgenomen realisatie van vijf kantoorvilla’s langs de zuidzijde van De West te Dronten.

Van de vijf kantoorvilla’s zullen er vier worden gerealiseerd langs het gedeelte van De West tussen de Eskimolaan en de Keplerlaan. De resterende villa is geprojecteerd in het ‘Beukenbosje’ (gelegen tussen De West, Copernicuslaan, Lunaweg en De Meridiaan).

De belangrijkste wijzigingen die zijn aangebracht bij de vaststelling zijn als volgt:

  • De wijzigingsbevoegdheid voor een kantoorgebouw is verwijderd uit de voorschriften en van de plankaart.

  • Artikel 8 (Algemene vrijstellingsbepalingen) lid 2 en 3 van de voorschriften mogen slechts toegepast worden als er sprake is van een wijziging van het Bouwbesluit en er niet meer dan maximaal 3 bouwlagen inclusief een eventueel souterrain zullen worden gerealiseerd.

  • Op de plankaart is bestemming ‘Water’ doorgetrokken tot de noordgrens van het plangebied.

  • De toelichting is op een aantal punten aangevuld en aangepast.

U kunt de desbetreffende stukken van 25 februari 2010 tot en met 8 april 2010 tijdens openingstijden inzien bij:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis;

  • de openbare bibliotheek te Dronten.

Daarnaast is het plan ook beschikbaar op www.dronten.nl onder het submenu Mijn Gemeente, Bouwen en Wonen, Bestemmingsplannen.

Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke bedenkingindienen bij Gedeputeerde Staten van Flevoland (Postbus 55, 8200 AB Lelystad), wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Ook kan mondeling een bedenking ingebracht worden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden via de het secretariaat van de afdeling Ruimte, Wonen en Natuur van de provincie Flevoland, tel. (0320) 265 512.

Dronten, 24 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Dronten,

burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Secretaris,

R. Kool.

Naar boven