stcrt-2010-2685-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘5e herziening Buitengebied’

Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de Raad van de gemeente Veere in zijn vergadering van 28 januari 2010 de ‘5e herziening bestemmingsplan Buitengebied’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op:

De toelichting/voorschriften/voorschriftenlijst

  • 1. In de toelichting is de zin ‘Bij verkoop van een reëel agrarisch bedrijf mag de minicamping die is opgericht voor 1 januari 2008 met maximaal 15 standplaatsen worden voortgezet door de nieuwe eigenaar’ geschrapt;

  • 2. Vanwege het vervallen van artikel 35, lid 4 sub e in de 3e herziening bestemmingsplan Buitengebied is in de doeleindenomschrijving van de bestemmingen Semi-Agrarische doeleinden (artikel 15), Woondoeleinden (artikel 17) en Recreatie (artikel 24), alsnog verwezen naar voorschriftenlijst 10, en wel door aan lid 1 van genoemde artikelen toe te voegen: ‘ter plaatse van de in voorschriftenlijst 10 opgenomen adressen: een kleinschalig kampeerterrein, waarbij:

    • het aantal standplaatsen niet meer bedraagt dan is aangegeven in de kolom ‘aantal standplaatsen’ in voorschriftenlijst 10;

    • bestaande gebouwen tot maximaal in totaal 100 m2 gebruikt mogen worden voor sanitaire voorzieningen en recratieruimten.’

  • 3. Aan artikel 14, lid 10 is sub e. toegevoegd, luidende:

    • e. een op het moment van wijziging aanwezig kleinschalig kampeerterrein dat is vermeld op de voorschriftenlijst 10A Kleinschalige kampeerterreinen, mag niet worden voortgezet en moet worden beëindigd.’

  • 4. Het perceel Kraaienestweg 1 te Veere is van de voorschriftenlijst 10 verwijderd;

  • 5. Het perceel Rapenburgweg 7 te Meliskerke is van de voorschriftenlijst 10 verwijderd.

De 5e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied met bijbehorende stukken ligt ter inzage van 25 februari t/m 7 april 2010.

Tijdens de genoemde termijn kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag door iedere belanghebbende die:

  • tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Dit besluit treedt in werking daags na de afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website, www.veere.nl., onder ‘visie en beleid, bestemmingsplannen’.

Domburg, 24 februari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

J.S. de Regt.

De burgemeester,

R.J. van der Zwaag.

Naar boven