stcrt-2010-2679-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Cabauw Uitbreiding’

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 16 februari 2010 het bestemmingsplan ‘Cabauw Uitbreiding’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding voor het bestemmingsplan is een nieuwe ontwikkeling in het centrum en aan de oostzijde van de kern van Cabauw. Het plangebied bestaat uit een inbreidings- en de uitbreidingslocatie. De inbreidingslocatie ligt aan de oostzijde van de Kolfbaan en ten zuiden van de kerk. Ten oosten van de inbreidingslocatie ligt de begraafplaats en ten zuiden een speelveld. De uitbreidingslocatie ligt ten oosten van de begraafplaats en de Kerklaan. Ten noorden van de uitbreidingslocatie bevindt zich de Cabauwsekade en zuidelijk liggen weilanden.

De inbreidingslocatie ligt in het bestemmingsplan ‘Cabauw 1976’. De uitbreidingslocatie valt grotendeels ook binnen het bestemmingsplan ‘Cabauw 1976’ en voor het overige in het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’. Daarnaast worden uit praktische overwegingen twee percelen uit het recent vastgestelde bestemmingsplan ‘Cabauw’ aan het nieuwe bestemmingsplan toegevoegd.

De inbreiding betreft een uitwerkingsmogelijkheid tot het realiseren van gestapelde woningen. Op deze locatie staat momenteel een school die zal worden verplaatst naar de uitbreidingslocatie. De uitbreidingslocatie betreft verder de realisatie van totaal 36 woningen, een jeugdgebouw en een evenemententerrein

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van 25 februari 2010 tot en met 7 april 2010 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling ROB, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Ook buiten de genoemde openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor kunt u een aparte afspraak maken via telefoonnummer 0348-559 911. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Plannen en projecten’.

Beroep

Gedurende de inzagetermijn kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • een belanghebbende die naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de raad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan bij de raad naar voren te brengen.

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Lopik, 24 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Lopik,

de loco-secretaris,

M.A.M. Hooijman.

De loco-burgemeester,

G.J. Spelt.

Naar boven