stcrt-2010-2654-001.png Ontwerpwijzigingsplan, proefverkaveling en beeldkwaliteitsplan Woningbouw Oosterlaak-/Rietplas

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 24 lid 1 van Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex, bekend dat het ontwerpwijzigingsplan Woningbouw Oosterlaak-/Rietplas ter inzage wordt gelegd.

Echter niet alle gewenste maatregelen voor het woongebied kunnen geregeld worden via een bestemmingsplan. Vandaar dat er parallel aan het bestemmingsplan aan een proefverkaveling en een beeldkwaliteitsplan is gewerkt. De gemaakte proefverkaveling en beeldkwaliteitsplan Woningbouw Oosterlaak-/Rietplas worden op grond van de gemeentelijke inspraakverordening ter inzage gelegd.

Ligging plangebied

Het woongebied ligt in het zuidoosten van Houten Zuid. Het woongebied is geprojecteerd ter weerszijden van de Beusichemseweg ter hoogte van nr. 14, tussen de Oosterlaakplas en de Rietplas.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpwijzigingsplan, de proefverkaveling en het beeldkwaliteitsplan inzien?

Het ontwerp van het wijzigingsplan, de proefverkaveling en het beeldkwaliteitsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 25 februari 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. De betreffende balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op 030-639 26 11. De plannen en de bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website (www.houten.nl/burgers/ruimtelijke-plannen-digitaal/wijzigingsplannnen-in-procedure).

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan:

  • eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan naar voren brengen.

  • een ingezetene en/of belanghebbende een zienswijze over de proefverkaveling en het beeldkwaliteitsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met de heren E. van Rheenen of P. Bos van de afdeling Projectontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 030-639 26 11.

Vervolg

Na de terinzagelegging worden de ontvankelijke zienswijzen en reacties gebundeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. De indieners ontvangen vervolgens deze reactie. Alle drie ontwerpplannen zullen daarna tegelijkertijd voor vaststelling aan de raad worden aangeboden.

Houten, 24 februari 2010

Naar boven