stcrt-2010-2648-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Oldenhave-Bos, Ruinen’

Het bestemmingsplan ‘Oldenhave-Bos, Ruinen’ is op 14 januari 2010 door de gemeenteraad (gewijzigd) vastgesteld. Burgemeester en wethouders van De Wolden maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft de planologische regeling van een nieuwe woningbouwlocatie, gelegen in het plangebied ‘Oldenhave-Bos’ in Ruinen. Het bestemmingsplan is opgesteld om te voorzien in de woningbehoefte van het dorp Ruinen. Het plangebied is begrensd door de wegen: Oldenhave en Bos in Ruinen. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een ambtshalve wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan. Dit betreft de aanpassing van Hoofdstuk 5 dat ingaat op de Economische Uitvoerbaarheid van het plan.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen van 25 februari tot en met 7 april 2010 ter inzage. Inzien kan via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

  • De gemeentelijke website: dewolden.nl onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Ook kan iedereen tijdens bovengenoemde termijn beroep instellen tegen de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 8 april 2010. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 24 februari 2010

Burgemeester en wethouders van De Wolde.

Naar boven