stcrt-2010-2554-001.png Bekendmaking artikel 9.4.1 Invoeringswet Wro, verlenging Wvg

Verlenging

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de raad van de gemeente Zwartewaterland op 18 februari 2010 heeft besloten de geldingsduur van het raadsbesluit van 25 oktober 2007, tot vestiging van het voorkeursrecht op diverse percelen gelegen in het gebied Zevenhont Oost (voorheen ‘Oostelijke uitbreiding Zevenhont’), op basis van artikel 9.4.1 van de Invoeringswet Wro te verlengen met één jaar. De percelen zijn nader aangegeven op het bij ons besluit behorend kadastraal overzicht en de lijst van aangewezen percelen. Dit betekent dat er in feite niets verandert. De artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg blijven van toepassing op voornoemde percelen tot 18 februari 2011. Om het voorkeursrecht te kunnen behouden dient de raad voor deze datum een bestemmingsplan voor dit gebied vast te stellen.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot verlenging van de aanwijzing van diverse percelen gelegen in het plangebied Zevenhont Oost als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Zwartwaterland te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit tot verlenging een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland, Postbus 23, 8060  AA te Hasselt.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit tot verlenging, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter Inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is verlengd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en het kadastraal overzicht) liggen vanaf 22 februari 2010 tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis van Hasselt (Telvorenstraat 2). De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. ‘s Avonds is inzage mogelijk na telefonische afspraak met bij mevrouw K. van Beek (telefoonnummer 038-385 30 46).

Naar boven