stcrt-2010-2529-001.png Ontwerp Structuurvisie Amsterdam 2040 met bijbehorende PlanMER

Burgemeester en Wethouders van Amsterdam maken het volgende bekend:

De Ontwerp Structuurvisie Amsterdam 2040 en het daarop betrekking hebbende milieu-effectrapport PlanMER Ontwerp Structuurvisie Amsterdam 2040 liggen met ingang van 25 februari 2010 gedurende een termijn van twaalf weken voor eenieder ter inzage op de volgende adressen:

  • het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl;

  • het Informatiecentrum De Zuiderkerk voor ruimte, bouwen en wonen, Zuiderkerkhof 72. Bel voor openingstijden 020 552 7987 of kijk op www.zuiderkerk.amsterdam.nl.

De Ontwerp Structuurvisie en het PlanMER zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.dro.amsterdam.nl/structuurvisie.

De uiteindelijk vast te stellen Structuurvisie is een strategisch beleidsdocument voor de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. De structuurvisie bevat een ruimtelijke visie op de toekomst en vormt tevens een toetsingskader voor beleid en een uitvoeringsstrategie voor de periode 2010-2020, met een doorkijk naar 2040.

Het PlanMER brengt de mogelijke milieueffecten van de beleidskeuzes in de structuurvisie in beeld.

Het plangebied waarop de Ontwerp Structuurvisie betrekking heeft betreft de gehele gemeente Amsterdam. De visie heeft betrekking op Amsterdam in een regionale context.

In afwijking van de gebruikelijke en wettelijk voorgeschreven termijnen is er voor gekozen de stukken gedurende twaalf weken ter inzage te leggen. Ook de besturen van aangrenzende gemeenten zullen in de gelegenheid worden gesteld hun zienswijzen met betrekking tot de Ontwerp Structuurvisie en het PlanMER naar voren te brengen. Vanwege de verkiezingen achten burgemeester en wethouders van Amsterdam een langere termijn voor het door gemeentebesturen naar voren brengen van zienswijzen redelijk. Om geen onderscheid te maken, is de termijn voor het naar voren brengen van zienswijzen voor eenieder gelijkgesteld op twaalf weken.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam over zowel de Ontwerp Structuurvisie als ook met betrekking tot het PlanMER.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, Projectgroep Structuurvisie, Ellen Croes (020 552 5819).

Diegenen die een zienswijze naar voren hebben gebracht zullen te zijner tijd worden geïnformeerd over de wijze waarop met de zienswijze is rekening gehouden.

Tevens wordt de Commissie voor de milieueffectrapportage verzocht het PlanMER te toetsen op volledigheid en objectiviteit.

Voor verdere informatie over de procedure maar ook voor het stellen van inhoudelijke vragen over de Ontwerp Structuurvisie, kunt u telefonisch contact opnemen met Koos van Zanen (020-552 7872) of Suzanne Jeurissen (020-552 7804) van de Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam. Voor vragen over het PlanMER kunt u contact opnemen met Gerard Willemsen (020-552 7896) van de Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam. Meer informatie is tevens te vinden op: www.dro.amsterdam.nl/structuurvisie. Deze kennisgeving is digitaal beschikbaar via: www.amsterdam.nl/kennisgevingen.

Op 25 februari organiseert de gemeente Amsterdam een informatiebijeenkomst voor belangstellenden over de Ontwerp Structuurvisie. Deze bijeenkomst vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in de Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72 te Amsterdam.

Inloop is vanaf 19.30 uur. Deze bijeenkomst heeft een informatief karakter.

Tijdens deze informatiebijeenkomst is er dan ook geen gelegenheid om formeel zienswijzen naar voren te brengen.

Amsterdam, 24 februari 2010

Burgemeester en wethouders,

secretaris.

H. de Jong,

M.J. Cohen,

burgemeester.

Naar boven