Besluit van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 12 februari 2010, nr. S/2986286, houdende vaststelling van subsidieplafonds voor het Beleidskader pilots sportevenementen

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 7, eerste lid, van de Subsidieregeling VWS-subsidies;

Besluit:

Artikel 1

De subsidieplafonds voor het verstrekken van projectsubsidies als bedoeld in het Beleidskader pilots sportevenementen bedragen ter zake van aanvragen die voor 1 april 2010 kunnen worden ingediend, ten behoeve van pilots die worden uitgevoerd in de periode tot en met 31 december 2011:

  • a. € 1,25 miljoen voor pilots die gekoppeld zijn aan de uitvoering van sportevenementen;

  • b. € 250.000,– voor pilots die gekoppeld zijn aan bidprocedures voor sportevenementen.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

M. Bussemaker.

TOELICHTING

Tot 1 april 2010 kunnen aanvragen voor een projectsubsidie worden ingediend voor pilots als bedoeld in het Beleidskader pilots sportevenementen. Dat beleidskader is te vinden op de website van het ministerie van VWS. Op grond van artikel 7, eerste lid, van de Subsidieregeling VWS-subsidies, wordt een tweetal subsidieplafonds vastgesteld. De verdeling van de genoemde bedragen vindt met inachtneming van artikel 7, vierde lid, van de Subsidieregeling VWS-subsidies, plaats op de in het Beleidskader pilots sportevenementen bepaalde wijze.

Voor zover één van de bovengenoemde budgetten na honorering van alle subsidiabele pilots niet wordt uitgeput, kan het resterende bedrag aan het andere budget worden toegevoegd. In dat geval worden de subsidieplafonds aangepast en zal daarvan mededeling worden gedaan in zowel de Staatscourant als op de website van het ministerie van VWS. Indien beide budgetten niet worden uitgeput, dan kan worden overwogen om in 2010 een tweede aanvraagronde open te stellen. Ook in dat geval zal daarvan mededeling worden gedaan in zowel de Staatscourant als op de website van het ministerie van VWS.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

M. Bussemaker.

Naar boven