stcrt-2010-2502-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Recreatieve ontwikkeling Amsterdamsche Veld’

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Recreatieve ontwikkeling Amsterdamsche Veld’ vanaf 24 februari gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Het ontwerpbestemmingsplan en onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen. Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: (0591) 68 55 55.

Het bestemmingsplan voorziet in een diversiteit aan recreatieve ontwikkelingen. In een aaneengesloten gebied van circa 284 ha betreft het onder meer een WildLife ParkResort met verblijfsrecreatieve voorzieningen en dagrecreatieve voorzieningen waaronder ook een golfbaan en voorzieningen voor paardensport. Het plangebied ligt ten oosten van de dorpskern Amsterdamsche Veld. In het noorden en zuiden wordt het gebied begrensd door respectievelijk de Noordersloot en de Griendtsveenstraat. De noordgrens loopt in het midden met een punt omhoog vanwege het aldaar gelegen agrarisch perceel. Aan de oostzijde en de westzijde vormen bestaande kadastrale grenzen de begrenzing van het gebied, met dien verstande dat de plangrens in het oosten gedeeltelijk de Peelstraat volgt.

Ten behoeve van het ontwerpbestemmingsplan is het ‘Milieueffectrapport Recreatieve Ontwikkeling Amsterdamsche Veld’ opgesteld. De uitgangspunten en maatregelen van het voorkeursalternatief van het MER zijn in het ontwerpbestemmingsplan geborgd via het Inrichting- en beheerplan. Het Inrichting- en beheerplan maakt deel uit van het ontwerpbestemmingsplan.

Gelijktijdig liggen ook ter inzage:

  • 1. het ‘Milieueffectrapport Recreatieve Ontwikkeling Amsterdamsche Veld’;

  • 2. het ontwerp beeldkwaliteitplan ‘Recreatieve ontwikkeling Amsterdamsche Veld’;

  • 3. het ontwerpbesluit ‘ontheffing hogere grenswaarden’.

Binnen de termijn van 6 weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen.

Emmen, 23 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Emmen,

de secretaris,

A.J. Mewe.

De burgemeester,

C. Bijl.

Naar boven