stcrt-2010-2483-001.png Uitwerkingsplan NUTS

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Blaricum heeft op 9 februari 2010 het Uitwerkingsplan, Gecombineerd nutsgebouw deelplan C in De Blaricummermeent vastgesteld. Het gecombineerde nutsgebouw voorziet in de toekomst de hele Blaricummermeent van energie. Naast het gebouw voor nutsvoorzieningen worden op het kavel (ondergrondse) containers gerealiseerd ten behoeve van gescheiden afval.

Op 16 mei 2007 is door de gemeenteraad van Blaricum het bestemmingsplan Blaricummermeent Werkdorp vastgesteld. Het plan voorziet in een gefaseerde ontwikkeling van het gebied De Blaricummermeent. Het doel van het bestemmingsplan, is het juridisch mogelijk maken van woningbouw, bedrijvenpark en daarbij behorende voorzieningen. Het plangebied waar het bestemmingsplan betrekking op heeft, ligt ten noordoosten van de wijk Bijvanck. Het gebied wordt globaal begrensd door de rijksweg A27 aan de oostzijde, Randweg Oost en woonwijk de Bijvanck aan de zuidzijde, de gemeentegrens tussen Blaricum en Huizen aan de westzijde en kustlijn van het Gooimeer aan de noordzijde. Om de ontwikkeling van het eerste deelplan mogelijk te maken heeft de gemeente het plan met toepassing van artikel 11 WRO nader uitgewerkt.

Het uitwerkingsplan Gecombineerde Nutsvoorziening deelplan C loopt vooruit op het uitwerkingsplan Deelplan C De Blaricummermeent dat voorziet in een nadere detaillering van de woonbestemming voor dat deelplan van De Blaricummermeent.

Het vastgestelde Uitwerkingsplan ligt vanaf vrijdag 19 februari gedurende zes weken ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30−12.30 uur en maandagmiddag van 13.30−15.30 uur.

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen de termijn van de terinzagelegging bezwaar worden ingesteld. Beroep kan binnen de termijn worden ingesteld door degenen die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend. Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van voornoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven