stcrt-2010-2474-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘De Overlaet’

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Overlaet’ met bijbehorende stukken met ingang van 22 februari 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Ook kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via de website www.s-hertogenbosch.nl raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden in het Stadskantoor.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de Overlaet en de Dorpsrand Bruggen. Het plangebied wordt begrensd door de Laaghemaal, de grenzen van het bedrijventerrein ten noordwesten van de Laaghemaal, de noordelijke waterloop tussen de Laaghemaal en de Norbertijnenborch, de Norbertijnenborch, de Vlietdijk en de Bundersteeg in het noorden, de waterloop naast De Doorsteek in het oosten, de Bruggensestraat en de Zomerdijk in het zuidoosten, de Striensestraat, de Schoolstraat en de Bruggen in het zuiden, de Empelseweg in het westen. Het ontwerpbestemmingsplan is een samenvoeging van het voorontwerpbestemmingsplan ‘De Overlaet’ uit 2007, dat was opgesteld voor het westelijke en centrale deel van De Overlaet, en het voorontwerpbestemmingsplan ‘De Overlaet’ uit 2009, dat betrekking had op het oostelijke deel van De Overlaet en de Dorpsrand Bruggen.

Voor de buurten Overlaet en Dorpsrand Bruggen is in de loop der jaren een grote hoeveelheid aan bestemmingsplannen ontwikkeld. Deze bestemmingsregelingen verschillen onderling en zijn veelal verouderd. Met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied kunnen het beheer en de plantoetsing worden verbeterd. Het bestemmingsplan dat is opgesteld, is dan ook overwegend een beheersplan. Bestaande functies krijgen een bestemming overeenkomstig het huidige gebruik. Daarbij is getracht de nodige flexibiliteit op te nemen. Daarnaast maakt het nieuwe bestemmingsplan enkele (potentiële) ontwikkelingen mogelijk:

  • diverse woningbouwmogelijkheden in de Dorpsrand Bruggen;

  • de bouw van acht woningen op de hoek Striensestraat/Houtvesterstraat;

  • de bouw van een woning op het perceel Bruggen 8B;

  • uitbreiding van het kantoor aan de Terpeborch, waarbij de kantoorbestemming kan worden omgezet naar een maatschappelijke bestemming.

Iedereen kan gedurende bovengenoemde termijn hierover een zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij de gemeenteraad van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch. Ook kan iedereen mondeling een zienswijze naar voren brengen. Als u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met J. Blonk van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 96 13.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 19 februari 2010

Naar boven