stcrt-2010-2457-001.png Ontwerpbestemmingsplan Santrijn en Ontwerp-ontheffing hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken ingevolge art. 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 18 februari 2010 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Santrijn. De stukken kunnen worden ingezien op het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.Oosterhout.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat in het noorden begrensd wordt door de Strijenstraat, aan de oostzijde door de route Donkerstraat, Rutselboslaan, Valkenplein, Waterlooplein en Waterloostraat, aan de zuidzijde door de Sint Jansbasiliek en aan de westzijde door de Torenstraat.

Het onderhavige bestemmingsplan beoogt de realisatie van de gewenste planontwikkelingen uit het vastgestelde Masterplan Santrijn planologisch mogelijk te maken door de in het masterplan vastgestelde functies te vertalen in bestemmingen met de daarbij behorende regels over het gebruik van de grond en hetgeen daarop gebouwd mag worden. Op de Verbeelding zijn de bestemmingen aangegeven. In de Toelichting wordt het plan verduidelijkt. Ook liggen de aan het ontwerpbestemmingsplan ten grondslag liggende onderzoeken ter inzage als ook het ontwerp-vaststellingsbesluit.

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken tevens bekend, dat het voornemen bestaat om met toepassing van art. 83 van de Wet Geluidhinder ontheffing te verlenen voor het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde (48 dB) ter plaatse van de geprojecteerde Parkappartementen aan de Donkerstraat/Strijenstraat vanwege de Strijenstraat (58,2 dB) en vanwege de Nijenrode (54,5 dB). Hetontwerpbesluit tot ontheffing hogere grenswaarden Santrijn met bijbehorende akoestische rapportage ligt eveneens gedurende de genoemde termijn ter inzage c.q. kan geraadpleegd worden op website van de gemeente.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zijn zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout.

Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot de ontheffing hogere grenswaarden dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw Doreen van Geffen van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, tel. 0162-489499.

Oosterhout, 17 februari 2010

Naar boven