stcrt-2010-2445-001.png Bestemmingsplan ‘Waterland’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 27 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Waterland’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft hoofdzakelijk een actualisering van de binnen het plangebied bestaande bestemmingsplannen. Binnen het plangebied doen zich behoudens de bouwmogelijkheid van een drietal woningen aan de Gaddijk en de vestiging van een kinderdagverblijf naast het perceel Snoekenveen 951 geen nieuwe ontwikkelingen voor. Het plangebied wordt begrensd door de Hekelingseweg, de noord-oostkavelgrens van de percelen langs de Meeldijk, de zuidelijke rand van park Waterland, de Gaddijk, de waterpartijen ten noorden van Baarsveen en de Heemraadlaan. De gronden van het afgebrande deel van het winkelcentrum Waterland zijn buiten dit bestemmingsplan gehouden.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp de volgende wijzigingen aangebracht:

Verbeelding:

  • De bestemming van de percelen Salamanderveen 316–338 is van Wonen-1 gewijzigd in de bestemming Wonen-2;

  • Het aantal vrijstaande woningen op het huidige perceel Gaddijk 17 is teruggebracht van drie tot twee waarbij de afstand tussen de woning Gaddijk 19 en het naastgelegen bouwblok tot tien meter is vergroot.

Toelichting:

De wijzigingen van de verbeelding hebben geleid tot kleine wijzigingen in de toelichting.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 23 februari 2010 gedurende zes weken tijdens de bezoekuren ter inzage bij de vakgroep ruimtelijke ordening en milieu, kamer 3.66 van het stadhuis, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen .

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Spijkenisse, 22 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse.

Naar boven