stcrt-2010-2429-001.png Bestendiging voorkeursrecht in Cronesteinsepolder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend, dat de gemeenteraad op grond van artikel 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op 18 februari 2010 hebben besloten het perceel kadastraal bekend gemeente Leiden, sectie O, nummer 2051 aan te wijzen als perceel waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het perceel ligt aan de Lammenschansweg 134 en Lammenschansweg 134A te Leiden en maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan ‘Cronesteinsepolder’, tweede herziening. Het huidige gebruik van het aangewezen perceel wijkt af van het voorgestane gebruik als verkeer.

Inwerkingtreding en geldingsduur

De aanwijzing treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

De gemeente is voornemens om binnen drie jaar een bestemmingsplanherziening vast te stellen voor deze locatie, waarna de aanwijzing nog tien jaar zal gelden.

Ter inzage

Het raadsbesluit en bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 22 februari t/m 6 april 2010 voor eenieder kosteloos ter inzage in het atrium van het Stadsbouwhuis (vitrinekast), Langegracht 72 en bij de informatiebalie van het stadhuis, Stadhuisplein 1, maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00–20.00 uur.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot aanwijzing van voormeld perceel staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen tot en met 6 april 2010 een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Bezwaarschriften die door belanghebbenden zijn ingediend tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot voorlopige aanwijzing van bovenvermeld perceel d.d 15 december 2009 worden geacht bezwaarschriften te zijn tegen het raadsbesluit tot aanwijzing. Desbetreffende belanghebbenden dienen geen nieuw bezwaarschrift in te dienen.

Leiden, 19 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Leiden.

Naar boven